Ostani doma
Regional / Riječanin

Istina je oko nas

Što je snimljeno iznad Učke? Deset svijetlećih 'objekata' pravilno poredano odletjelo u visinu...

Što je snimljeno iznad Učke? Deset svijetlećih 'objekata' pravilno poredano odletjelo u visinu...
RiječanIN

Ono što najviše zbunjuje očevice je činjenica da se objekti otprilike pet minuta nisu uopće kretali već su u "formaciji" stajali u pravilnoj liniji

Desetak izrazito svijetlih nebeskih "objekata" iznenadilo je svojom pojavom na nebu mnoge Riječane i goste koji su ih zamijetili sinoć oko 18 sati, piše portal RiječanIN

"Svijetleći objekti", njih desetak, u pravilnom razmaku i u ravnoj liniji, uzdizali su se negdje iz pravca Istre, otprilike iznad Učke, na nebu izazivajući pažnju građana iz Opatije, Rijeke i drugih mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dežurni u policiji rekli su da nemaju nikakvih najava eventualnih zračnih NATO vježbi ili posebnih zrakoplovnih transporta, a očevici koji su dojavili o ovoj pojavi tvrde kako nema govora o eventualnom slijedu "raketa" ili sličnih pirotehničkih sredstava ispaljenih u povodu obilježavanja nadolazećeg blagdana.

U formaciji stajali u pravilnoj liniji

Naime, očevici kako je bila riječ o izrazito svijetlim objektima koji su na noćnom nebu ostavljali dojam kako im je svjetlo jednake jačine kao i ono okolnih zvijezda. 

Ono što najviše zbunjuje očevice je činjenica da se objekti otprilike pet minuta nisu uopće kretali već su u "formaciji" stajali u pravilnoj liniji, jedan iznad drugoga, prema nebu. Naposlijetku su, jednako kao što su se pojavili, "objekti" i nestali prema još većim visinama. 

Neki čitatelji Riječanina tvrde da za ovu pojavu postoji itekako jednostavno objašnjenje – riječ je, po njima, o Starlinku, konstelaciji Zemljinih satelita tvrtke SpaceX, s funkcijom omogućavanja internetske veze. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!