Ostani doma
Regional / Riječanin

negodovanje zbog povijesti

Sabotaža EPK instalacije! Crvenom bojom premazana zastava jedne od bivših država u kojima je bila Rijeka!

Sabotaža EPK instalacije! Crvenom bojom premazana zastava jedne od bivših država u kojima je bila Rijeka!
Riječanin

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima, a bilo ih je čak deset u posljednjih 116 godina

Spektakularni projekt riječke tvrtke Thorax, “Rijeka, koraci i vrijeme”, posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti što uključuje vremensku crtu dugu 232 metra po kojoj će se na Korzu hodati sutra od 9.30 sati.

Zastava SFRJ stvorila histeriju

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima, a bilo ih je čak deset u posljednjih 116 godina, izložene na postamentima na Korzu. Jedna od njih je, naravno, i zastava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, koja je i uoči otvorenja instalacije zasmetala nekima pa je na društvenim mrežama pokrenuta hajka i histerija zbog “SFRJ zastave na Korzu”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pri tome je izbjegnut kontekst u kojem je deset zastava postavljeno na postamente, odnosno u potpunosti je pratiteljima društvenih mreža skrivena informacija o tome kako je riječ o priči o deset država na ovim prostorima u posljednjih 116 godina.

To je dovelo do toga da je jedan muškarac crvenom bojom premazao zastavu SFRJ na postamentu na Korzu, sastavni dio izložbe o povijesti Rijeke, a potom se sam prijavio policiji. Portal Riječanin neslužbeno je doznao da je njegovo obrazloženje kako je “to učinio samo da izađe u novinama”.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!