Ostani doma
Regional / Sib

Za svaku pohvalu

U skladu s potrebama na tržištu rada: Osječki FERIT pokrenuo je studij o automobilskoj industriji!

U skladu s potrebama na tržištu rada: Osječki FERIT pokrenuo je studij o automobilskoj industriji!
www.autocom.ferit.hr

Cijeli program traje četiri semestra, a sve detalje možete pogledati na web stranici Autocom Ferit

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija - FERIT, pokrenuo je novi studij u skladu s očekivanjima modernog obrazovanja, ali prije svega u skladu s potrebama na tržištu rada.

Zahvaljujući suradnji s tvrtkama Rimac Automobili, koja je nedavno otvorila i svoj ured u Osijeku, te primjerice s tvrtkom RT-RK koja već dugi niz godina radi za automobilske gigante poput BMW, a s željom da studentima omoguće znanje i vještine s kojima će uspjeti na globalnom tržištu rada, pokrenut je AUTOCOM studijski program.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Program je razvijen u suradnji s partnerima ALV AST, GlobalLogic, Institut RT-RK, Rimac Automobili, Xylon i Yazaki, a cijeli studij odvijati će se na engleskom jeziku pa pozivamo i strane studente da pogledaju što nudimo. Zahvaljujemo svim našim partnerima i nadamo se kako će se zainteresirani studenti pridružiti našoj zajednici," kažu u osječkom FERITU.

Tako će se na FERIT-u učiti o automobilskoj industriji, a cijeli program traje ukupno četiri semestra. Sve detalje o načinu upisa i uvjetima potražite na web stranici Autocom Ferit.

"Rimac automobili sudjelovali su u kreiranju samog studijskog programa i želja nam je potaknuti mlade profesionalce da studiraju ovakva posebna inženjerska područja. Vjerujemo kako Osijek ima velik potencijal postati tehnološki hub," rekao je Mate Rimac, jedan od pionira hrvatske automobilističke scene.

Cijena samog studija iznosi visokih 7 tisuća eura za jednu godinu, ali će FERIT dio najboljih studenata subvencionirati s dvije, odnosno četiri tisuće eura po godini studija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!