Regional / Sib

ORBANOV PRIJATELJ

Forbesova lista: Vlasnik NK Osijeka najbogatiji čovjek u Mađarskoj!

Forbesova lista: Vlasnik NK Osijeka najbogatiji čovjek u Mađarskoj!
Davor Javorovic/PIXSELL

Upravo zahvaljujući njegovom biznisu, u Osijeku je krenula i izgradnja novog stadiona

Nogometni klub Osijek nešto manje od tri godine dobio je nove vlasnike u obliku hrvatsko-mađarskoj partnerstva između Ivana MeštrovićaLőrinca Mészárosa. Danas je upravo Lőrinc Mészáros proglašen najbogatijim Mađarom na svijetu, a njegovo bogatsvo procjenjuje se na ogromnih 1.1 milijardi eura, javlja SiB.

Prema pisanju mađarskog portala Index.hu, on je svoje bogatstvo višestruko oplodio upravo u protekloj godini kad je imao ogroman rast i to zahvaljujući manevru na burzi s njegovom tvrtkom Opus Global i to pridruživanjem njegovih ostalih tvrtki koje se bave gradnjom. Na taj način povećao je svoj udio u Opus Global i dobio veći broj dionica iste tvrtke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo, ugledni Bloomberg proglasio je dionice njegove tvrtke kao dionicu s najboljim performansama na tržištu kapitala i to s rastom vrijednosti od čak 6231% godišnje. Ipak, treba reći i kako osim dobrog osjećaja za tržište dionica, dio svog bogatstva posjeduje i zahvaljujući dobrim vezama s mađarskom vlasti i to prvenstveno s samim premijerom Viktorom Orbanom s kojim gaji zajedničku ljubav prema nogometu.

Podsjetimo, upravo zahvaljujući njegovom biznisu, u Osijeku je krenula i izgradnja novog stadiona koji će prema zadnjim informacijama imati nešto malo manje od 13 tisuća mjesta s mogućnošću proširenja na 15 tisuća. Prva faza izgradnje već je završena, a druga kreće u ožujku 2019.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!