Regional / Sib

Oprez!

Pod krinkom UNICEF-a napadaju ljude i žicaju novac

Pod krinkom UNICEF-a napadaju ljude i žicaju novac
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prema informacijama sugrađana, navedene osobe svakodnevno obavljaju ovakve radnje u središtu grada; očito bez prave reakcije mjerodavnih tijela

Skupina očito dobro organiziranih žicara pojavila se proteklih dana u Osijeku. Prijavili su to SiB-u brojni građani od kojih su im neki i dali novac, a kasnije su shvatili da su prevareni.

Naime, prema dojavi građana, u većem broj prijavljenih slučajeva, pod krinkom UNICEF-a, u užem središtu grada, ali i po osječkim naseljima, u kojima obilaze domove od vrata do vrata, salijeću građane i od njih traže točno određeni iznos od 50 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Danas sam prijavio policiji dvojicu muškarca koji su navodno gluhonijemi, srednje dobi a koji na području Sjenjaka traže novac za gradnju nekog centra za gluhe i siromašnu djecu", rekao je jedan zabrinuti građanin. Puno neugodnije iskustvo imala je Osječanka Sandra koja se s djecom zatekla u nepriličnoj situaciji na osječkom Trgu slobode.

"S izlikom kako skupljaju novac za UNICEF-ov centar, prišao mi je jedan muškarac i pokazivanjem na nekakve papire zatražio novac. Kad sam krenula vaditi 20 kuna iz novčanika, počeo je pokazivati kako je minimum 50 kuna, nakon čega sam zatražila da mi pokaže bolje te papire, na što je on počeo sakrivati iste i nervozno gestikulirati rukama", kaže Sandra.

Nakon toga sugrađanka se pobunila i krenula spremati novčanik, što je izazvalo dodatni revolt pa je i do tad gluhonijemi muškarac progovorio nakon čega je shvatila da se apsolutno radi o - prevarantima.

Zanimljivo, prema informacijama sugrađana, navedene osobe svakodnevno obavljaju ovakve radnje u središtu Osijeka, očito bez prave reakcije mjerodavnih tijela.

Sugrađane upozoravamo kako institucije poput UNICEF-a ne skupljaju novac u gotovini već putem bankovnog računa. Ali prije takve uplate sklapate jedan oblik ugovora u kojem su definirane sve obveze i prava svih onih koji odluče pomoći na taj način, piše SiB.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!