Regional / Šibenski portal

Vatrena stihija kod Šibenika

Piromanka: Djelatnica HAC-a izazvala najveći požar sezone i otišla na posao. Prije ih je uzrokovala čak 7

Palila je krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske izvjestili su jutros da još traje kriminalistička obrada nad 53-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je namjerno izazvala požar na području Dubrave u subotu oko 13.30 sati.

Nošen jakim jugom, požar se proširio, a vatra je zahvatila područje od oko 900 hektara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je, prije dvije godine, osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. srpnja do 23. srpnja. Sve ih je palila u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje. Doznaje se i da je zaposlenica HAC-a koja je navodno otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone, piše Šibenski portal.

Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Podsjetimo, požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu tijekom noći ostali su dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

"Vatrogasci su uložili nadljudski napor, zajedno s vojskom, policijom, građanima koji su pomagali u ovoj bitci s požarom. Pokazana je visoka razina organizacije – od podizanja vatrogasnih snaga iz sedam županija, do uključivanja vojske, policije, sustava civilne zaštite i lokalne samouprave. Požar je stavljen pod kontrolu, a najvažnije je da su sačuvani ljudski životi i imovina", izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!