Regional / Šibenski portal

BLIZU JADRANSKOG BISERA

Ovako izgleda okoliš desetak metara od plaže! 'Zaljev je zaštićen, a mogao bi postati deponij'

Ovako izgleda okoliš desetak metara od plaže! 'Zaljev je zaštićen, a mogao bi postati deponij'
Čitatelj Šibenskog portala

Morinjski zaljev kategoriziran je kao obalna laguna u okviru Europske ekološke mreže NATURA 2000

Šibenski portal objavio je fotografije čitatelja koje su snimljene u Morinjskom zaljevu blizu Šibenika. Velike količine smeća neodgovorni građani izbacuju na svega desetak metara udaljenosti od plaže, a hrpe se, tvrdi, svakodnevno povećavaju. 

"Šteta, ovo je predivan kraj za rekreaciju i poljoprivredu. Na kraju krajeva zaljev je zaštićen, a za koju godinu bi, ako ovako nastavi, mogao postati deponij. Najveća ironija je u tome što se iz Morinja vidi Bikarac i do njega se dođe vožnjom kraćom od dva kilometra", govori čitatelj Šibenskog portala. 

Smeće u Morinjskom zaljevu

Jedno od 93 područja ekološke mreže u Hrvatskoj

Naime, Morinjski zaljev kategoriziran je kao obalna laguna u okviru Europske ekološke mreže NATURA 2000, a to područje važno je za divlje svojte i stanišne tipove te je jedno od 93 područja ekološke mreže u Republici Hrvatskoj. Kao obalna laguna, Morinjski zaljev spada u kategoriju posebno ugroženih i značajnih stanišnih tipova.

Iz šibenske gradske uprave odgovoreno im je da su na to mjesto, čim su dobili dojavu, upućene nadležne službe koje trebaju pronaći ljude koji bacaju smeće i kazniti ih, a izdali su i nalog da se lokacija sanira. 

"Što se Grada Šibenika tiče, mi u kontinuitetu apeliramo na građane da otpad odlažu propisno i na za to predviđenim mjestima, jer je najgore što mogu napraviti odložiti otpad u prirodu ili na javnu gradsku površinu čime stvaraju ružnu sliku o gradu i zagađuju okoliš", poručili su iz šibenske Gradske uprave, piše Šibenski portal.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!