Regional / Šibenski portal

PRIJETNJA STANOVNICIMA

FOTO Već mjesec dana stup visi samo na kabelu! 'Tu ima djece. Zamislite da padne dok se igraju...'

FOTO Već mjesec dana stup visi samo na kabelu! 'Tu ima djece. Zamislite da padne dok se igraju...'
Šibenski portal

Već mjesec dana telekomunikacijski stup u zaseoku Mihaljevići na području Bilica prijeti padom u dvorište obiteljske kuće

Već mjesec dana telekomunikacijski stup u zaseoku Mihaljevići  na području Bilica prijeti padom u dvorište obiteljske kuće, a na 'životu' ga drži jedino kabel o kojem visi.

Stup, osim što sprječava stanare u normalnom ulaženju odnosno izlaženju iz dvorišta, predstavlja i potencijalnu opasnost za djecu koja se tamo svakodnevno igraju, piše Šibenski portal

Preko vikenda dođe mnogo djece

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To se dogodilo još tamo prije Velike Gospe, a prvi puta sam nadležnog operatera zvala  16. kolovoza uz odgovor da će njihova tehnička služba doći, međutim ništa. Nakon toga zvali su i susjedi uz ponovno obećanje da će doći, ali opet ništa uz objašnjenje da imamo vremena 45 dana od prijave", kazala nam je zabrinuta mještanka Mihaljevića koja je željela ostati anonimna.

Stup u Bilicama

Stup je već bio star, tako da je već bilo vrijeme za postavljenje novog, dodaje mještanka. "Znate, preko vikenda tu ima mnogo djece i zamislite da stup padne dok se ona igraju", govori stanovnica Mihaljevića.

"Nisu bili pretjerano uzbuđeni zbog toga"

Mještani su se obratili i Općini Bilice za pomoć. U njihovoj nadležnosti nije saniranje takvih kvarova, ali odlučili su učiniti što mogu. "Osobno sam nazvao dežurnog operatera i pokušao utjecati na njihovo djelovanje, iako nisu bili pretjerano uzbuđeni oko tog problema, ipak su obećali da će izaći na teren i vidjeti o čemu je riječ, ali ne i da će otkloniti problem", kazao je načelnik Bilica Josip Čaleta.

Mještani se nadaju najboljem, odnosno da će problem biti riješen dok se ne dogodi neko zlo, a hoće li i kad će nadležni operater poslati svoju tehničku službu na teren ostaje za vidjeti, piše Šibenski portal.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!