Regional / Šibenski portal

ZLATO S BALDEKINA

'Život leti kapetane': Draženu u čast poletjelo 55 balona! Djeca su pokazala koliko ga vole...

'Život leti kapetane': Draženu u čast poletjelo 55 balona! Djeca su pokazala koliko ga vole...
Duško Jaramaz/PIXSELL

Draženu u čast klapa je zapjevala ‘Život leti kapetane’, koja svaki put izmami suzu u oko

Na današnji dan prije 55 godina u Šibeniku se rodio Dražen Petrović. Tim povodom kod njegovog spomenika na Baldekinu, u sjeni dvorane u kojoj je započela jedna velika sportska priča, okupili su se brojni građani koji su se još jednom htjeli pokloniti velikom košarkašu i čovjeku, piše Šibenski portal

Po običaju, najviše je bilo djece. Dječaci i djevojčice okružili su brončanog Dražena, ljubili ga, grlili, sjedili mu u krilo. Nije manjkalo ni rođendanskih balona, narančastih, koji su poletjeli u nebo, u susret Našem malom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANI ČLANCI

'Život leti kapetane'

Draženu u čast klapa je zapjevala 'Život leti kapetane', koja svaki put izmami suzu u oko, a sve je završeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pod spomenik i kod koša u Preradovićevoj ulici.

Rođendan Dražena Petrovića u Šibeniku

"Što reći o Draženu, a da već nije ispričano? Bio je idol moje mladosti, zbog njega sam zavolio košarku, čak sam navijao za Cibonu kad je otišao u Zagreb. I dan danas volim pogledati njegove utakmice, on je vječna inspiracija. Tu njegovu ljubav i strast prema košarci, posvećenost treningu, entuzijazam pokušavam prenijeti na mlade generacije, da uživaju u košarci kao što je uživao Dražen", kazao je Petar Maleš, trener Šibenkinih juniora.

Za Školu košarke Dražen Petrović kaže se kako je najbolji spomenik košarkaškom Mozartu.

Trudimo se da njegovo ime promičemo gdje god idemo, po čitavoj Hrvatskoj i svijetu. Dražen je sjajan uzor toj djeci kada je riječ o radnim navikama, ispunjavanju školskih obveza i svi bi trebali slijediti njegov primjer", kazao je predsjednik Škole košarke Dražen Petrović Joško Krička, piše Šibenski portal

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!