Regional / Splitski dnevnik

Pobjegao bez traga

Razbojništvo u splitskoj crkvi: Naoružani muškarac uz prijetnju pištoljem otuđio sav milodar

Razbojništvo u splitskoj crkvi: Naoružani muškarac uz prijetnju pištoljem otuđio sav milodar
Facebook

Sinoć oko 19,30 sati dogodila se dosad neviđena pljačka u Splitu

Pljačke uz prijetnju pištoljem u Splitu nisu rijetkost, ali da na taj način netko opljačka crkvu ipak je. Vjerojatno se to u Splitu nikad nije dogodilo, ali za sve postoji prvi put. Pljačka se dogodila u večernjim satima u ponedjeljak. 

“Sinoć oko 19,30 sati u prostor crkve u Splitu ušao je nepoznati muškarac i uz prijetnju pištolja prema dvije žene otuđio milodar nakon čega je pobjegao”, izvijestili su u utorak ujutro iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Naoružani muškarac upao je u splitsku crkvu i ukrao milodar pa je pobjegao s mjesta zločina bez ijednog traga.

Na meti za sada nepoznatog pljačkaša našla se crkva Presvetog Srca Isusova u Ninskoj 1, na Visokoj.

Nepoznati muškarac upao je u župni ured pod okriljem mraka, dok su unutra bile same dvije žene. Vjerojatno je vrebao trenutak kada će biti same, pa ih je iznenadio. Njima nije preostalo ništa drugo, nego mu predati novac, a on je punih džepova pobjegao u nepoznatom pravcu.

“Ja nisam bio tu kada se to dogodilo, bile su dvije gospođe, nažalost dogodilo se i mi smo to radi prevencije i evidencije prijavili policiji. Takve pojave nisu uobičajene, mnogi dolaze kod nas po pomoć, pomognemo kome god možemo, ali nažalost i ovo se dogodilo. Gospođe su u šoku, zaprijetio im je pištoljem, a kako su mi kazale, nije bio maskiran. Odnio je 2800 kuna”, kazao je za Splitski dnevnik župnik Božo Plazibat.

Kako je kazao župnik, zna se dogoditi da netko ukrade milodare, no ovakav slučaj, da netko u crkvu dođe s pištoljem, još nije doživio. Čini se da danas lopovima ništa nije sveto.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!