Ostani doma
Regional / Splitski dnevnik

Višemilijunska šteta

USKOK 'češlja' Čistoću u Splitu: Bagerima otkopavali sanirani otpad i rupe punili šutom?!

PNUSKOK je 'upao' u Čistoću zbog kamiona s građevinskim otpadom koji su bez knjiženja ulazili na Karepovac

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u utorak ujutro počeo je uhićenja u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistoća, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Kako Splitski dnevnik doznaje iz krugova bliskih istražiteljima, PNUSKOK je 'upao' u Čistoću zbog kamiona s građevinskim otpadom koji su bez ikakvog knjiženja ulazili na Karepovac. Tamo bi bagerom otkopali dio saniranog otpada i onda na to mjesto zakopali nelegalni građevinski otpad. Taj otpad, koji nikad nije ni trebao ući na odlagalište, nisu provodili kroz knjige, a novac su optuženi spremali u svoj džep.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šteta je navodno milijunska.

"Vidio sam kroz medije što se događa i zvali su me više manje svi novinari. Niti znam što bih vam rekao, niti znam o čemu se radi, niti uopće imam pojma šta je u pitanju. Praktički od Nove godine sam tu, ne znam na koji period se sve odnosi, šta je u pitanju, koji su ljudi u to uključeni, stvarno ne znam ništa. Mene nitko nije kontaktirao, niti me tko šta pitao, tako da nemam pojma o ničemu", kazao je za Splitski dnevnik bivši direktor Čistoće Miroslav Delić, a koji je već neko vrijeme na čelu tvrtke Promet.

Više informacija nije imala ni Ljubica Vrdoljak iz Čistoće:

"Ne znam o čemu se radi, znam da je vezano za odlagalište. Jedino što je jedan od pripadnika PNUSKOK-a tražio da osiguramo drugog čovjeka na mjestu bageriste i poslovođe odlagališta. Prema tome, to je sve što znam ja. I kaže čovjek iz PNUSKOK-a da je to dovoljno da znam".

Na pitanje je li direktor otišao s njima, kazala je "ne znam, oni su bili u razgovoru s direktorom, ne znam je li s njima ili je negdje vani".

U policiji ne žele govoriti o detaljima akcije jer je riječ o slučaju iz nadležnosti Uskoka. U tijeku su uhićenja, ali i pretrage ureda i stanova na splitskom području.

Nakon nešto više od sat vremena s njima su, pretpostavlja se na dodatne razgovore, otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika, a nešto prije deset sati i direktor tvrtke Ante Aleksić, navodi tportal.

Dodaju da se broj privedenih “znatno povećao” iza 10 sati.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!