Ostani doma
Regional / Splitski dnevnik

Svjedoci požara u Splitu

'Mislili smo da je teroristički napad, izbio je stampedo, a neki turisti su nam se sakrili u kuhinji'

'Mislili smo da je teroristički napad, izbio je stampedo, a neki turisti su nam se sakrili u kuhinji'
Miranda Cikotic/PIXSELL

Svi restorani i kafići su puni, stoga nije ni čudo da je u gradu zavladala opća panika

U petak navečer oko 21 sat došlo je do eksplozije i požara u jednom od splitskih restorana u samom centru grada, na Pjaci.

Na sreću nitko nije ozlijeđen, ali je nastala ogromna materijalna šteta. 

VEZANA VIJEST

Svi restorani i kafići su puni, stoga nije ni čudo da je u gradu zavladala opća panika. Jedan od očevidaca je za Splitski dnevnik rekao da je nastao i stampedo okupljenih ljudi, većinom turista.

"Bilo je užasno, vidio se doslovno plamen i gusti dim, u zraku se osjećala panika, kao da je rat", prepričao je vidno uznemireni Splićanin.

Požar u centru Splita

Razgovarali su i s kuharicom u obližnjem restoranu.

"Čula se ogromna eksplozija i rafali, kao da neko puca iz kalašnjikova. Nisu samo turisti bili u panici, i mi smo mislili da je u pitanju teroristički napad. Nastao je kaos, stampedo, ljudi su polugoli i bosi trčali uokolo. Turisti su nam nagrnuli u restoran, neki su se sakrili i u samu kuhinju", kazala je.

"Sinoć oko 21.15 sati izbio je požar u ugostiteljskom objektu na Narodnom trgu u Splitu. Tom prilikom u objektu se nalazilo nekoliko osoba, od kojih nijedna nije ozlijeđena. Slijedi obavljanje očevida na mjestu događaja, u cilju utvrđivanja uzroka požara i nastale materijalne štete", priopćila je u subotu ujutro policija. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!