Ostani doma
Regional / Splitski dnevnik

potonuo još 2015.

Potonuli brod na Braču prijeti ekološkom katastrofom: 'To bi za turizam imalo nesagledive posljedice!'

Potonuli brod na Braču prijeti ekološkom katastrofom: 'To bi za turizam imalo nesagledive posljedice!'
Splitski dnevnik

'Znam da smo malo mjesto, ekonomski i politički nebitni, ali molim institucije koje su nadležne za to da odrade svoj posao'

Tonči Zlatar, povaljski vijećnik u Općini Selca na Braču na svojem je Facebook profilu upozorio na golemi problem koji muči to malo mjesto na sjeveroistočnoj strani Brača.

Naime, još 2015. godine u Povljima na Braču potonuo je brod "Marko Polo". Dvije godine prije toga propuštao je more koje su cijelo to vrijeme ispumpavale pumpe za vodu, piše Splitski dnevnik

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na kraju, spasa nije bilo, brod je potonuo.

"To bi imalo nesagledive posljedice"

"Sva nastojanja lokalnih vlasti da se riješi problem broda nisu urodila plodom. Brod je sad na dnu, pred raspadom i prevrtanjem. Po lošem vremenu postoji mogućnost da se dijelovi odlome i porazbijaju brodove u uvali. Sam brod trenutno pritišće rezervnu cijev kolektora, koju je svojom težinom već oštetio", piše Zlatar i dodaje:

"To znači da bi se, ako bi glavna cijev kolektora zakazala pa se aktivirala rezervna, u povaljskoj uvali dogodila prava ekološka katastrofa, što bi za mjesto koje živi od turizma imalo nesagledive posljedice."

Zlatar zaključuje riječima: “Znam da smo malo mjesto, ekonomski i politički nebitni, ali molim institucije koje su nadležne za to da odrade svoj posao.”

Pogledajte u videu kako je olupina izgledala prije dvije godine. U međuvremenu se stanje dramatično pogoršalo.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!