Regional / Splitski dnevnik

sms poslan na brojne brojeve

Nova prijevara: Splićanka dobila SMS da je njezin mobitel osvojio 950.000 eura

Nova prijevara: Splićanka dobila SMS da je njezin mobitel osvojio 950.000 eura
Splitski dnevnik

Nešto prije jedan u noći čitateljica je dobila SMS s porukom da je osvojila jako puno novca

Čitateljica je portalu Splitski dnevnik poslala SMS poruku koju je dobila noćas nešto prije jedan sat, a u kojoj je obaviještena da  je njezin broj mobitela dobio ni manje ni više nego 950.000 eura. Naknadno je portal primio istu informaciju od još nekoliko osoba.

Prevara je mnogo, od afričkih odvjetnika do zvanja broja

Nije neuobičajeno da se društvenim mrežama, SMS porukama, e-mailovima i svim mogućim oblicima komunikacije širi golem broj potencijalnih prijevara. Vjerojatno nema osobe koja nije barem jednom dobila e-mail od nekog afričkog ili južnoameričkog odvjetnika koji ih obavještava kako je umro netko s prezimenom koje podsjeća na njegovo pa mu nudi usluge posredovanja i goleme zarade za samo mali honorar. Koji, naravno treba unaprijed platiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ima i onih manje sofisticiranih, ali zato učinkovitih prevaranata koji navode korisnike na zvanje određenog broja, koji je zapravo automat što skupo naplaćuje minutu razgovora, ali dojma smo da se prevaranti više osobito i ne trude. Jer imati iluziju da bi Pepsi dijelio nešto manje od milijun eura pa onda angažirao Dr. Lucasa da se s nekim dogovori preko maila o isplati doista nije teško provjeriti, piše Splitski dnevnik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!