Regional / Splitski dnevnik

DRAMATIČNI PRIZORI

VIDEO Izgorio stan u Splitu: Na ženu palo staklo i ozlijedilo je, tri vatrogasca se nagutala dima

VIDEO Izgorio stan u Splitu: Na ženu palo staklo i ozlijedilo je, tri vatrogasca se nagutala dima
RTL.hr

Cijeli stan na 6. katu je izgorio, a vatra je zatim zahvatila i stanove na 7. i 8. katu

Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik, a gasilo ga je 39 vatrogasaca.

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 39 vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te  Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Cijeli stan na 6. katu je izgorio, a vatra je zatim zahvatila i stanove na 7. i 8. katu, no čini se da je zahvatila samo vanjske dijelove.

“Požar je izbio oko 9 sati, zahvatio je 2 stana, vatrogasci su još uvijek na mjestu događaja i gase još uvijek. Što se tiče ozljeda, jedna ženska osoba je ozlijeđena, ali nije ozlijeđena u samom požaru, nego je palo staklo po njoj, ima lakšu ozljedu, posjekotina je u pitanju, pružena joj je pomoć. I tri vatrogasca su zatražila liječničku pomoć zbog udisanja dima”, kazala je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Požar u Splitu

Policija će, tek kad vatrogasci završe svoj dio posla, moći pristupiti obavljanju očevida i onda će utvrditi što je uzrok požara.

Prema izjavama stanovnika okolnih zgrada, u jednom trenutku iz stana su se začule i eksplozije.

“Ljudi su kroz dim izlazili van, sreća je da je lift još uvijek radio. Čini mi se da se vatra proširila i na okolne stanove, a sigurno će i ovi stanovi ispod biti dobro natopljeni. Kako sam čuo, u stanu iz kojeg je sve krenulo navodno živi jedan muškarac koji se bavi sakupljanjem plastične ambalaže. Je li bio u stanu u trenutku kad se zapalilo, zaista ne znam”, kaže jedan od Splićana, koji se zatekao na mjestu događaja, za Splitski dnevnik.

Osim jakog juga, vatrogascima su posao otežavali i nepropisno parkirani automobili. Na zemljanom parkiralištu kod bivše upravne zgrade "Uzora" imali su problema zbog pristupa zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo "Split parkinga" koje uklanja automobile. 

Najgledaniji video

Category: 1353 - 1567

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!