Ostani doma
Regional / Splitski dnevnik

pune ruke posla

Splitski vatrogasci velikog srca: Usred olujnog vjetra spašavali mačku koja je zapela na boru

Splitski vatrogasci velikog srca: Usred olujnog vjetra spašavali mačku koja je zapela na boru
Denis Kapetanović/Pixsell/Ilustracija

Uklanjali su srušena stabala s prometnica i grane s parkiranih automobila, sanirali istjecanje goriva iz burom prevrnutog skutera, skidali su potrgane reklame...

Splitski vatrogasci imali su pune ruke posla: uklanjali su srušena stabala s prometnica i grane s parkiranih automobila, sanirali istjecanje goriva iz burom prevrnutog skutera, skidali su potrgane reklame, reklamne panoe i balkonske ograde, uklanjali lim sa zgrada. Uz to, ugasili su goreći dimnjak u ugostiteljskom objektu te pomogli Hitnoj medicinskoj pomoći u zbrinjavanju dviju starijih osoba u središtu grada, piše Splitski dnevnik

I njihove kolege iz dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su dosta posla jer je u Žrnovnici kod Doma umirovljenika palo stablo i čempres koji je zatvorio prometnicu, a stablo su uklonili i sa prometnice u Srinjinama.

Splitski vatrogasci stigli spasiti i mačkicu koja je zapela na boru

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Olujni je vjetar svoju snagu pokazao i na cesti Žrnovnica-Sitno, Srinjine-Tugare, te na još desetak lokacija u Žrnovnici, Splitu, Podstrani, Strožancu, Klisu, Bajnicama, Dugom Ratu i Makarskoj gdje su vatrogasci uklanjali potrgane metalne balkonske žaluzine, stabla i grane, limove sa zgrada i odbačene dijelove krovišta.

Spasili su i jednu macu koja je na vjetrometini zapela visoko na boru.

Vatrogasci su ugasili i požar u Kaštel Štafiliću gdje je na prednjem dijelu motora izbio požar na osobnom vozilu alfa romeo. Požar trave je zabilježen u Trilju, a otvorenog prostora u Bobovišćima na Braču gdje je do dva sata ujutro, kada je lokaliziran, gorjelo nisko raslinje i mlada borova šuma. Na intervenciji je bilo 13 vozila i 45 vatrogasaca operativne zone Brač.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!