Regional / Varaždinski

poražavajući podaci

U Varaždinu održan okrugli stol na temu 'Položaj žena u Hrvatskoj'

U Varaždinu održan okrugli stol na temu 'Položaj žena u Hrvatskoj'
Narodna stranka - Reformisti

U organizaciji Interesnog odbora žena Gradske organizacije Reformista Varaždin, u Hotelu Varaždin održan je, 17. svibnja, okrugli stol na temu 'Položaj žena u Hrvatskoj'.

Sudionice ovog okruglog stola bile su Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Natalija Martinčević potpredsjednica Narodne stranke – Reformisti i gradska vijećnica Grada Varaždina, Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora žena Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke – Reformisti i Ivana Ipša, vlasnica i direktorica Varaždinsko obrtničko - poduzetničkog portala.

Sudionice ove rasprave osvrnula su se na položaj i participaciju žena u gospodarstvu, politici, pravosuđu i javnoj upravi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić osvrnula se na posljednje parlamentarne izbore i zastupljenost žena na listama političkih stranaka. Nažalost, umjesto da se broj žena poveća on se smanjio, tako da je nakon parlamentarnih izbora 2015. udio žena u Saboru svega 15 posto.

Posebna tema, naglasila je potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević, je rad na određeno vrijeme. Od 2012. do 2015. udio novozaposlenih na određeno vrijeme u odnosu na ukupan broj novozaposlenih u istom razdoblju je čak oko 93%.

Više o okruglom stolu pročitajte na portalu Varaždinski.hr

EURO Poljska 2016

Najgledaniji video

Izdvojeno

Reci što misliš!