Regional / Varaždinski

VARAŽDINSKI ŽUPAN

Čačić o uhljebljivanju: 'Dozvolit ćete mi da i ja negdje mogu postaviti nekog svog stranačkog čovjeka'

Čačić o uhljebljivanju: 'Dozvolit ćete mi da i ja negdje mogu postaviti nekog svog stranačkog čovjeka'
Patrik Macek/PIXSELL

Radimir Čačić progovorio je i o prigovorima na njegov račun vezanima uz zapošljavanje po stranačkoj liniji

Župan Radimir Čačić na sjednici Županijske skupštine, održane 4. srpnja, progovorio je i o prigovorima na njegov račun vezanima uz zapošljavanje po stranačkoj liniji. 

Temu je otvorio HNS-ov Zlatan Mošmondor, koji je kao najsvježiji slučaj zapošljavanja 'po liniji' iznio postavivši pitanje je li suprug Natalije Martinčević, posebne savjetnice župana, zaposlen u Domu zdravlja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je Čačić potvrdio, a onda nastavio secirati stranačku sliku ljudi na čelnim pozicijama u županijskom zdravstvu.

''Moram razmisliti, ne mogu se sjetiti. Tko vodi Opću bolnicu Varaždin? Čovjek kojeg je postavio prošli župan. I nema nikakve veze sa strankama. Dakle, tamo sam naslijedio čovjeka i mislim da je ok'', rekao je uvodno o ravnatelju Bolnice Nenadu Kudeliću. 

Tko mu je zamjenik? ''Pristojan pristojan mladi dečko iz HDZ-a'', spomenuo je Čačić i Damira Poljaka, inače i načelnika općine Bednja.

Hitna pomoć? ''Naslijedio sam čovjeka, mislim da radi korektno. Ima problema, ok, ali preuzima odgovornost'', osvrnuo se Čačić na rad Mladena Smoljanca.

Specijalna bolnica u Toplicama? ''Radi korektno, prošle godine 11,5 milijuna kuna u plusu. Čovjek je prije bio ravnatelj, sad je ponovno ravnatelj, iz HDZ-a je. Njegov zamjenik bio je za prošloga župana i sad je'',  rekao je o Denisu Kovačiću i Damiru Mihaliću.

Apoteka? ''Žena cijelog života nema veze sa strankama. I radi dobro'', osvrnuo se župan i na ravnateljicu Ljekarne Varaždinske županije Zvezdanu Petrović.

Zavod za javno zdravstvo? ''Novi ravnatelj, iz HDZ-a, s onim prošlim smo imali problema. Novi pokušava napraviti što može. Ima i prijava i podmetanja, ali polako'', komentirao je rad, ali i kaznenu prijavu i rješenje državnog inspektorata vezano uz Marina Bosilja, koji je također i načelnik općine Sveti Ilija, javlja Varaždinski.hr.

Naposljetku, sjetio se župan Čačić i jednog člana Reformista. Riječ je o Renatu Podbojcu.

''I, zamislite, otkrio sam jednoga kojeg sam ja postavio. Čovjek vodi Dom zdravlja. Pa dozvolit ćete mi da i ja mogu postavit nekog svog stranačkog čovjeka negdje. Ako se ne ljutite. Ako se jako ljutite, onda ću razmisliti.''

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!