Regional / Varaždinski

Kod Varaždina

Uhićena dvojica Srba koji su prevozili migrante: Otkriven način na koji su pokušali izbjeći policiju!

Uhićena dvojica Srba koji su prevozili migrante: Otkriven način na koji su pokušali izbjeći policiju!
Igor Kralj/Pixsell

Neposredno prije prelaska granice sa Slovenijom zatekli su ih policijski službenici

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. kolovoza provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1992. i 1997.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Sumnja se da je 22-godišnjak 26. kolovoza za nagradu od 400 eura preuzeo na prijevoz u kombi varaždinskih registracijskih oznaka državljane Pakistana. Oni sa sobom nisu imali važeće dokumente za ulazak u Hrvatsku, a cilj im je bio doći do Slovenije, piše Varaždinski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U isto vrijeme 27-godišnjak se kretao ispred kombija osobnim automobilom zbog obavještavanja o eventualnom nailasku policije.

Neposredno prije prelaska granice sa Slovenijom zatekli su ih policijski službenici mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i spriječili u daljnjem prijevozu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!