Ostani doma
Regional / Varaždinski

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Na Facebooku prijetio direktoru Čistoće, osuđen na uvjetnu kaznu: 'Treba im ruke i noge polomit...'

Na Facebooku prijetio direktoru Čistoće, osuđen na uvjetnu kaznu: 'Treba im ruke i noge polomit...'
Varaždinski.hr

Presudom je osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno, uz rok kušnje od godinu dana

Općinski sud u Varaždinu donio je presudu protiv D.B. (47) u postupku koji se protiv njega vodio zbog prijetnji iznesenih u napisima na društvenoj mreži Facebook, piše Varaždinski

Prijavu protiv D.B. podnio je Davor Skroza, direktor varaždinske komunalne tvrtke Čistoća. Presudom je osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno, uz rok kušnje od godinu dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud je njegov komentar na društvenim mrežama, u kojem je napisao da im 'treba ruke i noge potrgati jer misle da su bogovi, da mogu radit kaj hoćeju', kao i komentar 'ma jebo vas mirni prosvjedi, na to se šupci smiju, treba im ruke u noge polomit pa nek se onda bahate, lopovčine', ocijenio prijetnjom.

Prijetio u grupi "Varaždinsko smeće"

Sporne je rečenice D.B. objavio u grupi 'Varaždinsko smeće' u studenom 2018. godine i u siječnju 2019. godine. 

Krajem siječnja gradonačelnik Ivan Čehok na Gradskom vijeću najavio je da će direktor Čistoće podnijeti tužbu odnosno prijaviti to policiji. Policija je po prijavi postupila 6. veljače 2019., a prvostupanjska presuda epilog je ove priče. No riječ je o nepravomoćnoj presudi, na koju postoji mogućnost žalbe.

Valja naglasiti da je D.B. dobio minimalnu kaznu zatvora s obzirom na kazneno djelo za koje mu se sudilo. Naime, kazna za prijetnju 'službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti' zakonom je predviđena u rasponu od šest mjeseci do pet godina zatvora. Primjerice, za prijetnju 'običnom' građaninu predviđena maksimalna kazna iznosi tri godine zatvora, piše Varaždinski

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!