Ostani doma
Regional / Varaždinski

rekorder iz varaždina

Udario ženu i pobjegao s mjesta nesreće: Vozio pijan i bez vozačke dozvole, prijeti mu 91.000 kn kazne

Udario ženu i pobjegao s mjesta nesreće: Vozio pijan i bez vozačke dozvole, prijeti mu 91.000 kn kazne
Hrvoje Jelavić/Pixsell

49-godišnjem vozaču zbog vidljivog utjecaja alkohola ponuđeno je ispitivanje alkoholiziranosti, što je on kategorički odbio

U srijedu 25. rujna u 20.50 sati u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

''Muškarac (49) upravljao je osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke ulice u smjeru Supilove. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima vozilom je krenuo u desno u smjeru označenom strjelicom, pri čemu nije propustio 41-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu za vrijeme upaljenog zelenog svjetla na semaforu za pješake. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede'', stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine ozljede zasad nisu okvalificirane.

''Nakon kraćeg vremena muškarac se vozilom udaljio s mjesta događaja, a da nije pričekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid te je naknadno pronađen u Gornjem Kučanu. Na vozilu je izvršen očevid dok je 49-godišnjem vozaču zbog vidljivog utjecaja alkohola ponuđeno ispitivanje alkoholiziranosti, što je kategorički odbio kao i ponuđeni liječnički pregled i izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol. Tom prilikom je također utvrđeno da je upravljao vozilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta, da je na vozilu istekao rok važenja prometne dozvole, da nema sklopljenu policu osiguranja i da kao vlasnik vozila nije u propisanom roku odjavio vozilo'', kažu iz policije,a prenosi Varaždinski.hr.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin te je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

''Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do čak 91.700 kuna ili izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. Također po pravomoćnosti odluke o prekršajima istom će se ukupno odrediti 21 negativni prekršajni bod zbog čega mu slijedi i poništenje vozačke dozvole'', rekli su iz Policijske uprave varaždinske.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!