Ostani doma
Regional / Varaždinski

NIJE DOBIO NOVČANU KAZNU

Kreativna obrana mladića koji je po noći vozio bez svjetala: 'Bio je najduži dan u godini...'

Kreativna obrana mladića koji je po noći vozio bez svjetala: 'Bio je najduži dan u godini...'
Marko Jurinec/PIXSELL, Duško Jaramaz/PIXSELL

Sud je odredio kako je mladić kriv za počinjeni prekršaj, no oslobodio ga je novčane kazne

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj pravomoćne presude kojom se 18-godišnjak s područja Varaždin Brega proglašava krivim zbog vožnje bicikla bez upaljenih svjetala u uvjetima smanjene vidljivosti, piše Varaždinski.

Mladića je policija uhvatila u vožnji bicikla bez svjetala u 22 sata 20. lipnja te mu je izrečeni prekršajni nalog prema kojem je za prekršaj morao platiti 300 kuna, no mladić je pravovremeno uložio prigovor te je spor nastavljen na varaždinskom sudu, piše u presudi.

Smatra da uvjeti vožnje nisu bili noćni

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred sudom mladić nije nijekao da je vozio bez upaljenih svjetala, no istaknuo je kako smatra da uvjeti vožnje nisu bili noćni. "Vidljivost je bila donekle smanjena, no bio je najduži dan u godini pa sam dobro vidio", rekao je 18-godišnjak na sudu.

Dodatno je istaknuo, piše u presudi, kako nije kažnjavan zbog bilo kakvog prekršaja, a u konkretnom slučaju nije nastala nikakva šteta, kako za njega, tako i za druge.

Istaknuo je i kako je student koji nema nikakva primanja, niti imovinu te da zbog toga smatra da bi upozorenje bilo dovoljno, umjesto 300 kuna kazne.

Kriv je, ali ne mora platiti novčanu kaznu

Sud je nakon iznesene obrane i razmatranja dokaza zaključio kako su u to vrijeme već nastupili uvjeti smanjene vidljivosti i da je 18-godišnjak morao koristiti svjetla na biciklu.

Imajući to na umu, sud je odredio kako je mladić kriv za počinjeni prekršaj, no oslobodio ga je novčane kazne te na njega primijenio mjeru upozorenja. Mladić je također oslobođen plaćanja troškova sudskog postupka, piše Varaždinski. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!