Ostani doma
RTL Vrijeme

Ovako dramatično nije bilo od 2013.

DHMZ proglasio crveni alarm; RTL-ova meteorologinja poručila: 'Pronađite čvrst i siguran zaklon, ne zalazite u garaže'

DHMZ proglasio crveni alarm; RTL-ova meteorologinja poručila: 'Pronađite čvrst i siguran zaklon, ne zalazite u garaže'
Pixsell/RTL

Građani su dobili preporuku da otkažu putovanja

DHMZ je izdao alarmantno upozorenje za područje sjeverne i središnje Hrvatske.

Opasno po ljude i imovinu

Uz izdavanje crvenog meteoalarma, DHMZ je dao i preporuku građanima da odgode potencijalna putovanja zbog moguće opasnosti po život i imovinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je ujedno i najdramatičnija najava vremenskih prilika u Hrvatskoj i to od 2013. godine kada je Zagrebački Ured za hitne situacije dogovorio s velikim trgovačkim centrima na gradskom području da građani parkiraju svoje automobile u njihovim prostorima. Zagreb tada ipak nije pretrpio najavljeno nevrijeme. 

"Pred nama je vrhunac ovotjedne nestabilnosti atmosfere. Očekuje se razvoj jačih olujnih sustava na potezu od sjevernog Jadrana prema zapadnoj i sjevernoj unutrašnjosti. Na cijelom području će pasti obilna količina kiše, često u vrlo kratkom vremenu pa valja računati i na pojavu bujičnih poplava", kaže nam RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić

Srećom sve bi se trebalo smiriti sredinom sutrašnjeg dana, dodaje. 

Vezana vijest

Pljusak u Zagrebu i Opatiju

Dramatičnim najavama na Twitteru se pridružila i RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar. 

"Karlovac, Zagreb, Krapina, Varaždin, večeras povodanj. Imate dvije minute da zaguglate što je to povodanj i još desetak sati da sagradite arku. I da, kratkoročne prognoze su informativnije, da ne kažem pouzdanije, od dugoročnih", napisala je Mazzocco Drvar na Twitteru.

Preporuke Mazzocco Drvar

Uz to, najavila je i da se udar oluje na području Zagreba očekuje oko 20 sati te je savjetovala građanima da pronađu čvrst i siguran zaklon.  

Vezana vijest

vrućina ljeto prognoza

"Ne zalazite u podvožnjake, garaže i slična konkavna mjesta. Usput, nije loše da i Sisak, Bjelovar, Koprivnica, Gradiška i okolica budu u pripravnosti, za slučaj da se oluja odluči za manji 'detour'", poručila je Mazzocco Drvar.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!