Ostani doma
RTL Vrijeme

prognoza Doriana Ribarića

U Hrvatskoj i dalje hladno, u nekim krajevima moguć i dvoznamenkasti minus: Evo kada će hladnoća popustiti

U Hrvatskoj i dalje hladno, u nekim krajevima moguć i dvoznamenkasti minus: Evo kada će hladnoća popustiti
Pixsell

Malih minusa ima i ponegdje uz Jadransku obalu, osobito istarsku

Od utorka nam je krenula stabilizacija vremena uz porast tlaka, ali će se tako još danas i sutra nad nama zadržavati razmjerno hladan zrak, no to je uobičajena hladnoća za ovo doba godine. Nju, će samo nakratko otpuhati južina tijekom petka i subote. 

SRIJEDA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U srijedu ujutro još malo hladnije, osobito gdje je tijekom noći bilo više vedrine. Dvoznamenkasti minusi lokalno u gorju, a malih minusa ima i ponegdje uz Jadransku obalu, osobito istarsku. U početku oblačnije u sjevernijim predjelima unutrašnjosti, rijetko još koja snježna pahulja, uglavnom oko Slavonskog gorja ili u Podunavlju.

U gorskim kotlinama mjestimična magla, dok će na Jadranu oblaci uglavnom izostajati. 
Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima zemlje, manje oblaka, barem djelomice sunčano i suho. Vjetar će biti uglavnom slab, a najviša temperatura većinom oko 4 ili 5 °C. 

Na istoku smanjivanje naoblake. Bit će tu čak duljih sunčanih razdoblja, najprije na zapadu. No, ostaje razmjerno vjetrovito uz umjeren sjeverozapadnjak, na kojem će usprkos temperaturi između 3 i 5 °, činiti i vrlo hladno. 

U Dalmaciji najviše sunca, iako se očekuje nešto više oblaka nego ujutro, ali će to biti oni visoki koji ne kvare odviše dojam sunčana vremena. Bura i tramontana će potpuno oslabjeti. Temperatura ostaje ispod 10 stupnjeva. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano. Bit će prolazno više oblaka, ali bez oborina. Vjetar slab, a zadržava se podjednako hladno kao i jučer. Na moru oko 9 °C, a u gorju jedva u malom plusu. 

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na izraženiju jutarnju hladnoću valja računati još i u četvrtak, ali zatim kreće vrijeme po južini. Već u petak tako osjetno toplije, ali zatim i sve kišovitije, osobito u subotu. Oborine izgledne i u nedjelju, no uz hladnije sjeverne vjetrove temperatura će opet biti u naglom padu pa se u gorju očekuje i nešto snijega.

IDUĆIH DANA NA MORU 

I na moru od četvrtka popuštanje hladnoće, a od petka i iznadprosječno visoke temperature za siječanj. U petak i subotu očekuje se i par kišnih valova. Bit će to česta, ponegdje i obilna kiša sporadično i uz grmljavinu, a moguće su i nevere. Puhat će jako, na udare olujno jugo i jugozapadnjak.

Najprije će južinu nakratko u noći na subotu prekinuti bura i sjeverozapadnjak, no to će se trajnije dogoditi krajem tjedna kada bura može imati pod Velebitom i orkanske udare. S njom će opet zahladnjeti, ali će to i rastjerati zaostale oblake. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!