Ostani doma
RTL Vrijeme

Prognoza Doriana Ribarića

Uživajte u pravom ljetnom vremenu, evo i do kada: 'Opet nestabilnije pa raste mogućnost za mjestimičnu kišu i pljuskove'

Uživajte u pravom ljetnom vremenu, evo i do kada: 'Opet nestabilnije pa raste mogućnost za mjestimičnu kišu i pljuskove'
Shutterstock

Vlage nam u višim slojevima atmosfere ima sve manje, pa će nam uslijediti dva stabilnija i još malo toplija dana u ogranku anticiklone.

Vlage nam u višim slojevima atmosfere ima sve manje, pa će nam uslijediti dva stabilnija i još malo toplija dana u ogranku anticiklone. Bit će to u mnogim krajevima prave ljetne prilike, osobito uz more.

Vezana vijest

Sjeverni pol

Utorak 

Ujutro pretežno vedro, još ponegdje u Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu u početku uz nešto zaostalih oblaka. Na kopnu još mjestimice po kotlinama Like i uz rijeke, osobito u Posavini, kratkotrajna magla. Bit će mirno, tek ponegdje uz obalu uz slabu do umjerenu buru, prolazno pojačanu u Velebitskom kanalu. Ugodno, a ubrzo posvuda i toplo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Doći će do razvoja oblaka, ali vrlo rijetko može pasti koji lokalizirani i kraći pljusak, uglavnom samo u gorju. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a bit će vrlo toplo i sparno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, ali se opet oko slavonskog gorja očekuje umjeren razvoja oblaka. No, vrlo je mala mogućnost za tek koju kap kiše. Ostaje i dalje vrlo toplo, lokalno moguće i vruće.

U Dalmaciji pretežno sunčano, tek koji oblak viška se može pojaviti u zadarskom i dubrovačkom zaleđu, ali uz tek malu šansu za koji kraći pljusak. Uz obalu slab do umjeren jugozapadnjak, na otvorenome sjeverozapadnjak, a temperatura će porasti do 27-28 ponegdje i 29 °C.

I na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali u unutrašnjosti Istre i u gorju može uz razvoj oblaka biti kraćih popodnevnih pljuskova. Uz obalu vrlo toplo, a i slaba do umjerena bura će malo popustiti. Osim u višim temperaturama zraka, moći će se uživati i toplijem moru, osobito na Kvarneru gdje se u plićim predjelima stiglo i do, za većinu ugodnih, 24 °C.

Vezana vijest

Globalno zagrijavanje

Idućih dana na kopnu 

Nastavljamo barem djelomice sunčano, ali od četvrtka opet nestabilnije pa raste mogućnost za tijekom dana mjestimičnu kišu i sporadične pljuskove, nešto češće u gorju. Neće biti odviše vjetrovito, a i temperatura će se tek malo sniziti.

Idućih dana na moru 

Na Jadranu sunčanije i vrlo toplo, nerijetko vruće, a zbog slabe i umjerene bure i u noćni satima će ostati razmjerno toplo i ugodno. Malo više oblaka očekuje se u zaleđu od četvrtka, a samo rijetko može koji grmljavinski pljusak zalutati i do same obale, ponajprije u danima vikenda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!