Ostani doma
RTL Vrijeme

PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Ljetni ugođaj na kopnu i moru: Temperature će rasti, no slijedi nam tjedan bez velikih vrućina

Ljetni ugođaj na kopnu i moru: Temperature će rasti, no slijedi nam tjedan bez velikih vrućina
Sanjin Strukic/PIXSELL

U nastavku idućeg tjedna očekuje nas suho i sunčano rujansko vrijeme uz svježa jutra

Nakon jutarnje svježine na kopnu, jučer popodne su temperature dosegnule prosječnih kasnoljetnih 26 °C i 27 °C na kopnu. Na moru, pravi ljetni ugođaj, mjerile su se i 30-ice na Rabu, u Metkoviću, Kninu. 

Sve zbog dominantnijeg anticiklonalnog utjecaja sa sjevera Europe dok ciklona odmiče dalje na jugoistok. Zato će danas za prvi dan škole biti potrebna slojevita odjeća, kako zbog jutarnje svježine na kopnu, tako i vjetrovitog vremena i dnevne topline.

DO KRAJA DANA 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana puhat će bura s jakim udarima, pod Velebitom do podneva i olujnim. Južnije uglavnom pojačana. Bit će uz to i malo svježije nego jučer. 

Drugi dio dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj proteći će uz uglavnom vedro vrijeme. Povremeno će biti umjerenog sjeveroistočnjaka, pa će uz najvišu temperaturu oko 26 °C u hladu biti ugodno toplo. 

Na istoku će popodne biti pretežno sunčano. Nešto više oblaka očekuje se u Posavini i Srijemu, bez kiše. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak i temperaturu oko 25 °C bit će malo ugodnije nego jučer. 

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će sredinom dana i u rano popodne biti prolazno više oblaka, ali će se prema večeri sasvim razvedriti kako će i sjeverozapadnjak i jugozapadnjak na jugu okretati na buru. Na sjevernom dijelu Dalmacije će bura puhati cijelo popodne, povremeno i s jakim udarima. Temperatura će unatoč tomu biti slična jučerašnjoj. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju će i popodne biti sunčano, ali prilično vjetrovito. Bura će imati jake udare, osobito opet prema večeri, u velebitskom kanalu do 90 km/h. Uz vjetar, temperatura će u gorju biti od 20 °C do 24 °C, uz obalu oko 28 °C.

IDUĆI TJEDAN 

Na kopnu će i u nastavku idućeg tjedna biti suho i sunčano rujansko vrijeme uz svježa jutra. Do četvrtka uz slab do umjeren vjetar, zatim uz čini se sve češću ranojutarnju maglu. 

Na moru će bura u utorak sasvim oslabjeti, a nastavit će se ljetni režim jutarnjeg burina i dnevnog maestrala. Slijedi tjedan bez vrućina, uz dnevni razvoj oblaka, malu mogućnost za pljusak i ugodne noći.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!