Ostani doma
RTL Vrijeme

prognoza damjane ćurkov

Vremenska prognoza za vikend: Očekuje nas većinom sunčano i vrlo toplo vrijeme

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano, vedro i toplo

U polju povišenog tlaka i za vikend se nastavljaju povoljne kasno ljetne vremenske prilike: ostaje većinom sunčano i vrlo toplo, ponegdje čak i vruće.

SUBOTA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subota neće donijeti neka prevelika iznenađenja - od jutra će u većini predjela biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti slab vjetar, često i sasvim mirno, a uz obalu burin.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano, često i potpuno vedro. Vjetar će uglavnom izostati, a temperatura od 26 do 28 stupnjeva.

Vrlo slično ostaje i u Slavoniji, Baranji i Srijemu - pretežno sunčano i vrlo toplo s temperaturom od 26 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji uglavnom sunčano, a tek je rijetko uz više oblaka moguć poneki kraći pljusak ili koja kap kiše, ponovno izglednije na krajnjem jugu i u Zagori. Uz slab do umjeren vjetar s mora bit će još malo toplije, ponegdje i vruće s 30ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano, vedro i toplo ili vrlo toplo. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura od 23 u Gorskom Kotaru do 28 na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U stabilnoj situaciji ostajemo sve do sredine idućeg tjedna pa će na kopnu biti pretežno sunčano, u nedjelju je poneki izolirani pljusak moguć tek ponegdje uz granicu sa Slovenijom. Vjetra i dalje uglavnom neće biti, ali će ujutro lokalno biti magle, a postupno i sve toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na moru pretežno sunčano, u novom tjednu često i potpuno vedro te vrlo toplo ili vruće, a sve toplije će biti i noći. Od sredine tjedna i ovdje uz južinu nešto nestabilnije, ali do tada će stabilna situacija donositi povoljne biometeorološke prilike.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!