Ostani doma
RTL Vrijeme

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Do sredine tjedna sunčano i vruće, a onda dolazi promjena: Temperature će biti niže, očekuju nas pljuskovi

Još u srijedu pretežno sunčano, zatim u četvrtak oblačnije, ali još uvijek uglavnom suho, poneki pljusak moguć je tek rijetko gdje u gorju i na zapadu

Do srijede ostajemo u stabilnoj situaciji, a zatim će nam stizati sve više vlažnog i nestabilnog zraka pa će u drugom dijelu tjedna biti kiše i pljuskova.

UTORAK

Prijepodne pretežno sunčano, samo je ponegdje moguća mala do umjerena naoblaka. U unutrašnjosti opet sasvim mirno, a uz obalu burin, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, tek će prema večeri na zapadu biti nešto više oblaka. Vjetar slab, a uz gotovo 30 stupnjeva i danas će biti prilično vruće za prvu polovinu rujna.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano. Uz slab vjetar nastavlja se razdoblje iznadprosječne topline pa će i sutra biti vruće uz 30ak stupnjeva.

U Dalmaciji pravo ljeto - sunčano, uglavnom i potpuno vedro. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Zrak će se još malo zagrijati pa će temperatura biti od 28 do 31 stupanj, a osvježenje se još uvijek može potražiti u dovoljno toplom moru.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunca neće nedostajati, a tek će ponegdje biti umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura od 25 u gorju do 30 na Jadranu. More će na sjevernom dijelu biti malo svježije u odnosu na jug, većinom od 21 do 23 stupnja.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u srijedu pretežno sunčano, zatim u četvrtak oblačnije, ali još uvijek uglavnom suho, poneki pljusak moguć je tek rijetko gdje u gorju i na zapadu. U petak i subotu sve češća, lokalno i obilna kiša i pljuskovi. Još sredinom tjedna vrlo toplo ili vruće, a zatim će se uz oblake, kišu i pljuskove temperatura ipak sniziti.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu u srijedu većinom sunčano i vrlo toplo ili vruće, a zatim će i ovdje biti kiše i pljuskova - prvo na sjevernom dijelu, a onda od petka i u Dalmaciji, lokalno će pasti i obilne oborine. Za vikend će i na Jadranu biti malo svježije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!