Ostani doma
RTL Vrijeme

vremenska prognoza

Pred nama su stabiliniji i suhi dani, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Pred nama su stabiliniji i suhi dani, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Shutterstock

Na kopnu ujutro uz moguć slab mraz, po nizinama i maglu

Stabilniji i suhi dani su pred nama, ali još se u našim krajevima zadržava razmjerno hladan zrak koji se u obliku bure spušta preko Dinarida na Jadran.

PETAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Petak će obilježiti pretežno ili djelomice sunčano te podjednako hladno vrijeme. Na kopnu ujutro uz moguć slab mraz, po nizinama i maglu. No, povećane naoblake bit će u početku na sjeverozapadu zemlje, a poslijepodne na krajnjem istoku. Malo više oblaka moguće je i na širem dubrovačkom području, ali uz sasvim malu mogućnost za kakav pljusak, uglavnom prema otvorenome moru. Duž ostatka Jadrana zato vedrina, ali još uvijek s jakom i olujnom burom pa će ponovno biti i ograničenja, ne samo u cestovnom, nego, pod Velebitom i u pomorskom prometu. Bura će malo oslabjeti prema kraju dana.  Najviša temperatura u unutrašnjosti između 11 i 14 °C, a na moru oko 18 °C.

VIKEND NA KOPNU

U danima vikenda u unutrašnjosti nastavak stabilnih i pretežno sunčanih prilika, no ujutro uz sve češću pojavu magle, ali do ponedjeljka će uglavnom biti kratkotrajna. Svježina postupno sve manje izražena, prije svega danju, dok ujutro još može biti mraza, osobito u gorju. No, temperature su primjerenije drugom dijelu studenog, a porasti će značajnije početkom idućeg tjedna.

VIKEND NA MORU

Duž Jadrana obilje sunca i vedrine, ali u početku još uvijek u znaku jake na udare olujne bure. Ona slabjeti tijekom nedjelje i postupno okretati na sjeverozapadnjak pa će biti sve ugodnije uz lagani porast dnevne temperature. No, vrijednost malo iznad 20 °C očekujte tek idućeg tjedna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!