Ostani doma
RTL Vrijeme / Novosti

Prognoza Damjane Ćurkov

Hladnoća ne popušta ni u drugoj polovici tjedna: Minusi se očekuju i na kopnu i na moru

Idućih dana bit će sve hladnije, tijekom vikenda očekuje se vrhunac hladnog vala

Nastavak tjedna donosi nam još više hladnoće, minusa će tijekom vikenda često biti i uz obalu. Danas malo nestabilnije pa će uglavnom prijepodne pasti malo snijega.

ČETVRTAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jutra će biti umjereno do pretežno oblačno s malo snijega, ponajprije u gorju, Posavini i istočnim predjelima, a susnježica ili malo snijega moguće je i ponegdje na Jadranu. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu sjeverozapadnjak i zapadnjak, južnije istočnjak i jugoistočnjak, a temperatura u kopnenim predjelima između -9 i -3, na moru od -1 na sjevernom dijelu do 7 na otocima.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, rijetko uz još malo snijega. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetra, a temperatura između 2 i 4 stupnja.

U Slavoniji i Baranji će uz više oblaka pasti još malo snijega, ponajprije u Posavini. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, koji će dodatno pojačavati dojam hladnoće.

U Dalmaciji sunčana razdoblja, osobito sjevernije, dok će južnije biti nestabilnije uz malo slabih oborina, ponegdje je moguće malo susnježice ili snijega. Prema kraju dana će bura jačati, a temperatura će biti između 5 i 10 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu više sunčana vremena, u gorju još malo snijega. Uz sve jaču buru će biti hladno – temperatura u gorju oko 1, a na Jadranu od 7 do 9 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana bit će sve hladnije, tijekom vikenda očekuje se vrhunac hladnog vala pa će minimalna temperatura često biti 10a-k stupnjeva ispod nule, a minusa će biti i tijekom dana. Dojam hladnoće će pojačavati slab do umjeren, prolazno i jak sjeverni vjetra. Idućih dana bit će uglavnom suho, jedino u subotu uz malo snijega. U novom tjednu malo manje hladno.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu prema kraju tjedna sve hladnije, tijekom vikenda će minimalna temperatura i uz obalu biti ispod nule. Uz negativne temperature često će biti i mraza. Krajem petka te tijekom subote će puhati jaka, na udare i olujna bura koja će u nedjelju oslabjeti. U novom tjednu i na Jadranu postupno manje hladno.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!