Ostani doma
RTL Vrijeme / Novosti

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vremenska prognoza na početku novog tjedna: Hladni val lagano popušta, a u narednim danima očekujte i više oblaka

Utorak će na Jadranu biti pretežno sunčano, zatim u srijedu i ovdje porast naoblake i povremena kiša

Pod utjecajem hladnog vala je i današnje jutro vrlo hladno, ali idućih dana će hladnoće biti sve manje, osobito tijekom dana.

Prognoza za ponedjeljak

Sve je jači utjecaj anticiklone koja će potisnuti hladnoću dalje na istoku. Ipak i danas će uz vedrinu biti vrlo hladno – jutarnja temperatura će u kopnenim predjelima biti od -10 do -5, a uz obalu između -2 i 1 stupanj. Tijekom dana manje hladno pa će tako u unutrašnjosti biti između 1 i 6, a na Jadranu od 5 do 9 stupnjeva. U Slavoniji i Baranji će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu još u početku umjerena, jaka, na udare i olujna bura koja će zatim slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Od jutra većinom sunčano, krajem dana u zapadnim predjelima porast naoblake.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(Izvor: RTL Vrijeme)

Idućih dana na kopnu

Od utorka će u kopnenim predjelima biti umjerenu, u srijedu ponegdje i pretežno oblačno, a rijetko će pasti i malo kiše. U četvrtak promjenjiva naoblaka, a onda u petak ponovno prolazno naoblačenje s kišom. Tijekom vikenda stabilnije i sunčanije, osobito u nedjelju. Temperatura će postupno rasti – jutra će još u početku biti u minusu, ali danju će od sredine tjedna biti 10-ak stupnjeva.

(Izvor: RTL Vrijeme)

Idućih dana na moru

Utorak će na Jadranu biti pretežno sunčano, zatim u srijedu i ovdje porast naoblake i povremena kiša, u četvrtak uglavnom suho, a u petak nova kišna epizoda. Tijekom vikenda će i uz obalu biti stabilnije i sunčanije. Bura će sasvim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, u srijedu na sjevernom dijelu i jugozapadnjak, a u petak će prolazno zapuhati većinom umjereno jugo koje će već krajem dana okrenuti na buru. U nastavku tjedna će i na Jadranu biti sve toplije.

(Izvor: RTL Vrijeme)

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!