Ostani doma
Novosti / Klima

vrlo velika opasnost

Izdan crveni meteoalarm za sutra: RTL-ova meteorologinja otkriva vam u kojim gradovima Hrvatske će biti najgore

Izdan crveni meteoalarm za sutra: RTL-ova meteorologinja otkriva vam u kojim gradovima Hrvatske će biti najgore
RTL

Zasad je jedino Slavonija u crvenom gdje postoji i vrlo velika opasnost zbog štetnog djelovanja vrućine

U posljednjih nekoliko tjedana vrućine su čak tri puta zaprijetile našem zdravlju. Ovaj novi toplinski val svoj će vrhunac dosegnuti sutra pa su na snazi upozorenja za cijelu Hrvatsku.

Zasad je jedino Slavonija u crvenom gdje postoji i vrlo velika opasnost zbog štetnog djelovanja vrućine od koje se nećemo odmoriti ni tijekom noći. Najveće temperature sutra će osjetiti građani Knina, Osijeka i Siska gdje će biti oko 38 i 39 stupnjeva. U Zagrebu i Splitu pak oko 36, u Rijeci oko 34.  

Vezana vijest

"Pred nama je vrhunac ovih vrućina pod utjecajem novog toplinskog vala. Sutra će temperatura biti još viša u odnosu na danas tako da će većinom tijekom dana biti iznad 35, ali ponegdje po kotlinama, po unutrašnjosti Dalmacije na istoku te u južnijim predjelima središnje hrvatske može dosegnuti i 40 stupnjeva.

Za kopnene predjele, dobra je vijest da će se ova vrućina prekinuti već u petak i to po dobro poznatom scenariju, uz lokalne pljuskove koji će mjestimice biti i izraženi", pojasnila je RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!