Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Zašto niste na moru?! Početak je ljeta, a na kopnu nas čeka još jedan oblačan i kišovit produljeni vikend

Zašto niste na moru?! Početak je ljeta, a na kopnu nas čeka još jedan oblačan i kišovit produljeni vikend
Pixsell / RTL

Vrijeme za produljeni vikend možda neće biti svima po volji, no sunčanije i stabilnije prilike kreću od utorka

U subotu u 23 sata i 44 minute nastupa ljetni suncostaj ili solsticij. Time i službeno ulazimo u ljeto, a nedjelja će biti najdulji dam ove godine, no vrijeme će nam još ovog produljenog vikenda biti proljetno i promjenjivo. Osobito na kopnu. 

SUBOTA

U subotu već ujutro oblačnije u unutrašnjosti, povremeno s kišom, na istoku i pljuskovima praćenim grmljavinom, a može se sredinom dana razviti i nevrijeme. Poslijepodne, osobito u središnjoj Hrvatskoj nakratko djelomično razvedravanje, no do kraja dana ponovno valja računati na mjestimične grmljavinske pljuskove. Na Jadranu znatno više sunca, samo u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može lokalno pasti kakav kraći pljusak. Vjetar većinom slab do umjeren sjeverozapadni, izraženiji u Slavoniji i na otvorenome moru. Pod Velebitom ujutro pojačan, zatim slaba do umjerena bura. Na kopnu navjiše temperature uglavnom između 20 i 25 stupnjeva, dok na moru ostaje vrlo toplo, od 25 do ponegdje i 29 stupnjeva. 

OSTATAK VIKENDA NA KOPNU

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na kopnu i ostatak produljenog vikenda promjenjivo. Tmurnije, kišovitije pa i nakratko svježie biće u nedjelju, no i u ponedjeljak će kiša povremeno padati na istoku, najupornije u Posavini i Podunavlju. Početkom tjedna ipak sve manje oblaka, sve više sunca, prije svega u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a dojam može kvariti tek prolazno jak sjeverni vjetar. 

Vezana vijest

Dunja Mazzocco Drvar

OSTATAK VIKENDA NA MORU

Na moru u nedjelju i ponedjeljak znatno više sunca, no povremeno i ovdje može biti umjerene naoblake, posebno u zaobalju. Ostajat će uglavnom suho, tek kakav kraći pljusak u nedjelju može pasti u riječkom zaleđu, a početkom tjedna u Dalmaciji.  Biće i razmjerno vjetrovito uz umjerenu i jaku buru i tramontanu, no temperature se neće mijenjati. 

Vrijeme za produljeni vikend možda neće biti svima po volji, no hoće sunčanije i nešto stabilnije prilike koje kreću od utorka. 

Sve informacije o budućem razvoju vremena donosimo vam svaki dan na RTL-u te na našim Facebook i Instagram stranicama – RTL Vrijeme!

Pljusak u Zagrebu i Opatiju

 

Reci što misliš!