Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

VIKEND PROGNOZA

Spremate se na izlet ili more? RTL-ov Dorian Ribarić otkriva kakvo vrijeme vas očekuje

Neće biti promjene vremena, tek prolazno vjetrovitije prilike

Osim na samom početku mjeseca, u rujnu je potpuno suho i to u cijeloj zemlji, a zadržat će se tako gotovo sigurno još tjedan dana. Pritom uz iznadprosječnu toplinu, ponegdje i vrućinu.

I dalje smo u polju smo povišenog tlaka zraka koji će se samo malo padati pred jednom ciklonom u zapadnom Sredozemlju. No neće biti promjene vremena, tek prolazno vjetrovitije prilike. 

PETAK 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bura će ujutro na Jadranu biti umjerena, na sjeveru i krajnjem jugu pojačana, a pod Velebitom može biti lokalno olujnih udara. No, vjetar će već tijekom prijepodneva barem malo oslabjeti, a na srednjem i južnom Jadranu okretati na sjeverozapadnjak. 
Osim pojačanog vjetra, u petak će biti i nešto više oblaka, ali ostaje dojam sunčanog vremena. Pritom će vedrina prevladavati u Slavoniji i Dalmaciji.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje opet razmjerno svježe, a po kotlinama i mjestimice u Posavini uz ranojutarnju maglu. Danju se zadržava vrlo toplo, uz Jadran uglavnom i vruće, ali će u zapadnim područjima s nešto više oblaka i vlage biti i sparno. 

VIKEND NA KOPNU

Vikend bez zamjetne promjene. Na kopnu ostaje prevladavajuće sunčano, tek prolazno sredinom dana uz nešto malo oblaka. 

U nedjelju će zapuhati povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, ali neće odviše utjecati na temperaturu, štoviše biće još malo toplije. U Slavoniji ponegdje i preko 30 °C

VIKEND NA MORU

Na moru dosta sunca i vedrine. Noći i dalje tople, a dani vrući. I u subotu bura, ali manje izražena nego u petak, a poslijepodne većinom maestral. Zato će opet vjetrovitije biti u noći na nedjelju i tijekom nedjelje.

Osobito se to odnosi na sjeverni Jadran, gdje će puhati jaka, na uobičajenim lokalitetima podno Velebita, na udare i olujna bura. 

Uistinu pravo i lijepo kasno ljeto ipak nije svima baš toliko idealno. Prije svega alergičarima na kopnu gdje je visoka koncentracija peluda korova, osobito ambrozije. Kiša može pomoći, ali čini se tek tamo idućeg vikenda. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!