Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

IDEALNO!

Sjajne vijesti donosi naša prognostičarka: Pred nama je pet lijepih kasnoljetnih dana s ugodnim jutrima

Temperatura će gotovo posvuda biti 30, 31 °C u hladu, a tek će slab sjeverac i prolazno povećana naoblaka ublažavati osjet vrućine.

Za iznadprosječno toplo rujansko vrijeme zaslužna je prostrana anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti i idućih dana. Zbog ciklone u istočnom Sredozemlju, postojana će biti razlika u tlaku zbog koje nas očekuje i prilično vjetrovito vrijeme, osobito duž obale.

Prijepodne će na moru puhati umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, navodi naša prognostičarka Željka Pogačić.

Vezana vijest

vrijeme jesen

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bit će sunčano, u kopnenoj unutrašnjosti mirno uz slab vjetar. Nakon ranojutarnjih 12 do 15 °C na kopnu, na moru vrlo toplih 21 do 25 °C, temperatura će prema podnevu brzo rasti.

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčano, većinom vedro uz nešto grudastih oblaka lijepog vremena. Vjetar slab, samo prolazno pojačan. Uz temperaturu oko 30 °C, dakle malo više nego danas, nerijetko će biti i vruće.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu popodne sunčano. Temperatura će gotovo posvuda biti 30, 31 °C u hladu, a tek će slab sjeverac i prolazno povećana naoblaka ublažavati osjet vrućine.

Na jugu zemlje vedro i vruće nedjeljno poslijepodne. Posvuda oko 32 stupnja. Puhat će sjeverozapadnjak, no prema večeri jača bura na sjeveru Dalmacije i širi se dalje na jug. Mogući su mjestimice jaki do olujni udari.

Na sjevernom Jadranu vedro, vruće od 30 do 32 °C. U gorju će biti malo grudastih oblaka, ali ostaje pretežno sunčano i još toplije nego danas: od 24 do 27 °C.

Bura umjerena s udarima do 65 km/h, u podvelebitskom području do 85 km/h i još će malo izmješati more Kvarnerskog zaljeva. 

Slično će se vrijeme na kopnu zadržati sve do gotovo kraja idućeg tjedna. Čini se da potkraj četvrtka stižu uz sjeverac, lokalno i pljuskovi te osvježenje, ali o tome preciznije idućeg dana.

Na moru sve do petka tople noći, vrući dani, odnosno gotovo pravo ljetno vrijeme. Jake će bure biti i u ponedjeljak, zatim slabi, danju okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Krajem tjedna vjerojatno stiže nova epizoda jake bure uz blago osvježenje i poneki pljusak na sjeveru.

Pred nama je pet lijepih kasnoljetnih dana s ugodnim jutrima na kopnu, vrućim danima u cijeloj zemlji. Povoljno za radove na otvorenom, dozrijevanje grožđa ili jednostavno odmor u prirodi, kako - tko! 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!