Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

DOBRE VIJESTI

Vremenska prognoza Doriana Ribarića: Sezona kupanja nije gotova! Bura će popustiti i bit će vruće

Na kopnu još u srijedu prave ljetne prilike, a onda popuštanje vrućine.

I novi tjedan započeli smo pravim ljetnim vremenom uz za rujan iznimnu vrućinu kakve se ne bi posramili ni kolovoz ni srpanj. I dalje smo u prostranom polju vedrine, koje će se nad našim krajevima zadržati još dva dana. 

UTORAK

Utorak ujutro i prijepodne pretežno vedro, samo na krajnjem jugu uz prolazno malu i umjerenu naoblaku. Pritom još po kotlinama unutrašnjosti i uz obale rijeka može mjestimice biti kratkotrajne magle. Duž obale opet umjerena, u Velebitskom kanalu na udare jaka bura. Na kopnu najniže temperature između 12 i 15 stupnjeva, no na Jadranu je prošla još jedna topla, u Dalmaciji ponegdje i neugodna tropska noć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima nastavlja se većinom sunčano pa i potpuno vedro vrijeme. Zapuhat će tek rijetko do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura slična jučerašnjoj, oko 30 stupnjeva.

I na istoku obilje sunca, vrlo malo oblaka. Vjetar većinom slab tek nakratko do umjeren sjeveroistočni, najviše temperature ostaju znatno iznad prosjeka za ovo doba godine, do čak 31 °C.

No, u Dalmaciji još češće vruće pa i vrlo vruće, iako će današnje temperature, uz prolazno umjerenu naoblaku te slab vjetar s mora, biti za nijansu niže od jučerašnjih. Ipak, i dalje su to vrijednosti od oko 32 °C, a u dolini Neretve opet moguće i koji stupanj više od toga.

Sunčano i uglavnom vedro bit će na sjevernom Jadranu, dok se samo malo oblaka očekuje u gorju. Bura će popustiti, a prema otvorenome moru i okrenuti na sjeverozapadnjak. Bit će uglavnom vruće, a malo će se lakše disati samo u Gorskome kotaru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu još u srijedu prave ljetne prilike, a onda popuštanje vrućine. Radi se o jednoj manjoj promjeni vremena s kojom u četvrtak valja računati na kraće grmljavinske pljuskove, no ne donosi tolike količine kiše koliko osjetno osvježenje u petak. Kraj tjedna opet stabilniji uz temperature kakve i priliče sredini rujna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru ostaje većinom sunčano i suho, tek u četvrtak uz prolazno više oblaka može pasti koji kratkotrajni pljusak, ali uglavnom samo u zaobalju. Barem manje osvježenje stiže u petak s jakom na udare pod Velebitom olujnom burom.

Pred nama su dakle još dva prava ljetna dana, iskoristite ih, jer ovakvu vrućinu više nećemo imati ove godine. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!