Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza damjane ćurkov

Vikend pred nama donosi dvije slike jeseni: Petak i subota pretežno sunčani, nedjelja donosi promjenu

Petak i veći dio subote bit će pretežno sunčani, dok će u nedjelju kiša biti češća, lokalno i obilna.

Petak i veći dio subote bit će pretežno sunčano, zatim će se prema suboti navečer skupljati sve više oblaka, ponegdje će biti i povremene kiše i pljuskova. Kiša će češća, lokalno i obilna biti u nedjelju, kada će na zapadu biti i osjetno svježije.

Petak prijepodne pretežno sunčano, na kopnu će ponegdje biti magle. Puhat će slaba do umjerena bura, sredinom dana u okretanju na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na kopnu od dva do sedam, ponegdje će u gorju biti i slabog mraza, na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjim predjelima i poslijepodne uglavnom sunčano, prolazno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab vjetar, a temperatura oko 20 stupnjeva. Uz 20-ak stupnjeva ugodno toplo će biti i u Slavoniji i Baranji. Na istoku i u nastavku dana pretežno sunčano, rijetko s umjerenom naoblakom.

U Dalmaciji sunčano i ugodno toplo, temperatura će biti između 21 i 23 stupnja. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak koji će prema otvorenom moru biti pojačan. Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura od 17 u gorju do 22 na moru.

Vikend na kopnu

Vikend pred nama uz dvije slike jeseni. Još će veći dio subote prevladavati sunčano i toplo. Prema kraju subote će se skupljati sve više oblaka uz koju će pasti i malo kiše. U nedjelju još oblačnije uz češće, lokalno i obilne oborine. U nedjelju zapuhati sjeverni vjetar uz koji će na zapadu biti osjetno svježije.

Vikend na moru

Na Jadranu u subotu uglavnom sunčano, sve oblačnije će biti prema kraju dana, a na sjevernom dijelu i nestabilnije uz poneki pljusak. Od nedjelje duž obale oblačnije s kišom i pljuskovima, lokalno će pasti obilne oborine. U subotu će zapuhati jugo, u nedjelju i pojačati, a zatim krajem nedjelje na sjevernom dijelu i okrenuti na buru. Još dva dana uživamo u suncu i toplini, zatim nam se sprema nova izražena promjena koja će od nedjelje donositi oblake, kišu, pljuskove te lokalno obilne oborine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!