Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

DNEVNA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Uživajte u lijepom danu! No, navečer se nemojte iznenaditi pljuskovima s grmljavinom

Uživajte u lijepom danu! No, navečer se nemojte iznenaditi pljuskovima s grmljavinom
Bruno Fantulin/PIXSELL

Od nedjelje je na redu nestabilnija, kišovitija, vjetrovitija i hladnija slika jeseni

Anticiklona koja je proteklih dana podržavala ugodno sunčano jesensko vrijeme polako slabi jer se sa zapada približava oblačni sustav koji sutra donosi promjenu vremena.

No prije toga će današnje prijepodne biti pretežno sunčano, na moru uz uglavnom visoke prozirne oblake koji ne kvare dojam sunčana vremena. Magla će se brzo i razići.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i ugodno uz slab vjetar i temperaturu oko 20 °C. Kasnije popodne će sa zapada stizati tamni oblaci, a nakon 21 sat računajte već na poneki pljusak. 

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu će popodne biti sunčano, a nebo će većinom prekrivati samo visoki prozirni oblaci. Bit će ugodno, uz 20 ili 21 °C u hladu. Vjetar uglavnom slab jugoistočnog smjera.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će popodne prevladavati sunčano, samo na sjeveru uz visoke koprenaste oblake koji ne donose kišu već ju samo najavljuju. 

Najviša temperatura od 22 do 24 °C, uz još uvijek slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju već od podneva raste vjerojatnost da iz promjenjive naoblake bude ponekog pljuska. Međutim češći, lokalno i izraženiji pljuskovi uz grmljavinu izgledni su navečer i u noći. Puhat će uglavnom slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, a najviša temperatura će biti slična današnjoj. 

Nedjelja

U nedjelju će sa zapada kiša biti sve češća i intenzivnija, u gorju lokalno i  oblina. Zapuhat će sjeverac, na zapadu će osjetno osvježiti. Na istok oborine i zahladnjenje stižu tek potkraj nedjelje i u ponedjeljak. Nestabilno i svježe ostaje sve do kraja tjedna.

Grmljavinski pljuskovi, nevere očekujemo u nedjelju na sjevernom i srednjem, a u ponedjeljak na južnom Jadranu. Nakon jakog juga, pod Velebitom će zapuhati jaka bura i širiti se dalje duž obale, pritom će osjetno i osvježiti. U utorak predah prije novog juga i nove porcije kiše. 

Dakle, od nedjelje je na redu nestabilnija, kišovitija, vjetrovitija i hladnija slika jeseni. Iskoristite još današnji dan, između ostalog i za pripremu nešto toplije odjeće.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!