Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

pripremite kišobrane

Osim jesenskog ugođaja, promjena vremena bi mogla donijeti i dosta problema

Zbog očekivanih grmljavinskih nevremena i obilnije kiše na zapadu, DHMZ upozorava na moguće bujice, ali i na probleme u prometu zbog jakog juga i bure,

Nakon nekoliko ugodnih i suhih jesenskih dana, a pred nama je jedan oblačniji i nestabilan dan, jer će se tijekom dana preko naših krajeva premještati ciklona.

Istok i jug zemlje do podneva će ostati djelomice sunčani i još suhi. Na sjevernom Jadranu, u gorju i u središnjoj Hrvatskoj će biti kiše i pljuskova, lokalno obilnijih. Jugo će jačati, a u unutrašnjosti će puhati sjeverac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Popodne će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima biti oblačno uz sve češću kišu koja će krajem dana biti sve intenzivnija pa bi se moglo skupiti više od 30 litara po četvornome metru. Uz umjeren do jak sjeverni vjetar i temperaturu neznatno višu od jutarnje, bit će osjetno hladnije.

U Slavoniju kiša stiže popodne, a najkasnije na krajnji istok. Zato će na zapadu uz oblačno i kišovito vrijeme već biti svježije, dok će na na istoku najviša temepratura doseći 17 ili i18 °C. No, temperatura će prema večeri posvuda biti u daljnjem padu.

Nestabilno uz grmljavinske pljuskove

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti popodne nestabilno uz grmljavinske pljuskove. Na zadarskom i kninskom području, a prema večeri i južnije, moguća je obilnija količina kiše, više od 30 litara po četvornome metru. Puhat će jako jugo i bit će malo svježije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju i popodne oblačno. Na Kvarneru i otocima, lokalno i u Gorskom kotruu te Istri su mogući jači izljevi kiše i nevrijeme pa bi se moglo pasti i više od 60 litara po četvornome metru. Puhat će jako jugo, a pod Velebitom će okrenuti već na buru.

Temperatura će popodne biti slična onoj jutarnjoj, navečer u daljenjem padu pa bi u višem gorju moglo biti i malo snijega.

Promjenjivo oblačno će na kopnu biti i idući tjedan. Kiša će u ponedjeljak i utorak najčešća biti na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije. No, posvuda će biti razmjerno svježe uz sjeverac. Nakon nešto mirnije srijede, u četvrtak južina.

U ponedjeljak na jugu Dalmacije računajte na grmljavinske pljuskove i obilniju kišu. No, jaka bura s olujnim udarima rastjerat će oblake pa će utorak biti sunčan. S novom južinom od srijede opet nestabilno, ali i toplije.

Dakle, osim jesenskog ugođaja, promjena vremena bi mogla donijeti i dosta problema. Zbog očekivanih grmljavinskih nevremena i obilnije kiše na zapadu, DHMZ upozorava na moguće bujice, ali i na probleme u prometu zbog jakog juga i bure, osobito popodne.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!