Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

DNEVNA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Ujutro očekujte oblake, možda i kišu, a popodne će biti i sunčanih razdoblja

Tek će se danas preko naših krajeva premještati zaostali visinski vrtlog vlažnijeg i nestabilnijeg zraka

Iako su vremenske prilike krajem radnog tjedna znatno smirile, nije bilo posve stabilno. Naime, tek će se danas preko naših krajeva premještati zaostali visinski vrtlog vlažnijeg i nestabilnijeg zraka.

SUBOTA

U subotnje prijepodne još dosta oblaka na istoku i jugu zemlje gdje još može pasti malo kiše, češće i izglednije u Dalmaciji pa i u obliku pljuska. Na sjevernom Jadranu barem djelomično razvedravanje uz slabu do umjerenu buru, dok će jugo i jugozapadnjak još kratko puhati na širem dubrovačkom području.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima više sunčanih razdoblja, uglavnom suho, no i dalje može nakratko pasti koja kap kiše, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Vjetar većinom slab, a bit će i malo ugodnije nego jučer uz oko 13-14 stupnjeva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I na istoku manje oblaka nego u prvome dijelu dana, a najduže će se zadržavati u Posavini. Oborine će uglavnom izostati, no uz slab do ponegdje umjeren sjeverozapadnjak bit će oko 12 °C. Dakle, malo svježije nego jučer. 

U Dalmaciji promjenjivo pa još uvijek od Šibenika prema jugu valja računati na poneki kraći grmljavinski pljusak, osobito uz obalu. Suho uz više sunca na širem Zadarskom području. Puhat će većinom slaba bura i tramontana, a najviša temperatura između 16 i 18 °C.

Na sjevernom Jadranu i okolici najdulja sunčana razdoblja, no u unutrašnjosti Istre te u Gorskome kotaru postoji manja vjerojatnost za nakratko koju kap kiše.  Bura slaba do umjerena, a prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Uz više sunca i malo toplije i ugodnije nego jučer. 

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od nedjelje napokon stabilnije i sunčanije. Suho, no još uvijek i razmjerno hladno, osobito ujutro kada je po nizinama i kotlinama sve izglednija magla, ali i mraz. Osjetno toplije sredinom tjedna kada će zapuhati južina, ali još bez oborina, tek sporadično manje količine u gorju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Pregršt sunca na Jadranu, osobito u Dalmaciji, dok na sjevernom dijelu od utorka s okretanjem vjetra na jugozapadnjak i jugo stiže povremeno više oblaka pa raste ponovno i vjerojatnost za povremeno malo kiše. 

Od nedjelje dakle osjetno stabilnije i povoljnije prilike. No, računajte na 2-3 prilično hladna jutra u unutrašnjosti. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!