Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

vikend prognoza

Ako ste planirali posjetiti grobove svojih najmilijih za vikend, evo na kakvo vrijeme možete računati

Stigli smo u dio godine kada u nizinskim predjelima često ima magle i tmurnih oblaka

Stižemo polako do kraja ovog kišovitog listopada koji je ponegdje na sjevernom Jadranu i čak i rekordan. No, iako u anticikloni do kraja mjeseca pa i početkom studenog neće biti kiše, ne može se posvuda računati na sunčano vrijeme. Stigli smo u dio godine kada u nizinskim predjelima često ima magle i tmurnih oblaka, dok je u gorju, na Jadranu pa i uz njega potpuno drukčija slika, ona sunčana.

PETAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još danas slično kao i jučer, dosta oblaka u kopnenim krajevima Hrvatske gdje se u središnjim i istočnim predjelima magla i niski oblaci mogu zadržati i veći dio prijepodneva, lokalno čak i dulje. Pritom, prilikom izdizanja magle postoji mogućnost izmaglice ili rosulje, prvenstveno na krajnjem sjeveru zemlje. Poslijepodne bi se na zapadu mogao uloviti i koji sunčani sat, kojih će znatno više biti na Jadranu i predjelima uz njega. Vjetar posvuda uglavnom slab, a duž obale većinom slab do na otvorenome umjeren sjeverozapadnjak. Najviše temperature danas na kopnu oko uobičajenih za doba godine pa ćemo biti na oko 15 °C, malo ugodnije u gorju, dok se na Jadranu očekuje između 19 i 22 °C.

VIKEND NA KOPNU

Vikend donosi još stabilnije vremenske prilike, ali se na kopnu valja računati na niske oblake, maglu, sumaglicu, no oni će najrjeđi i najkraći biti u subotu. Uz više sunčanih sati bit će i osjetno toplije pa ne treba iznenaditi i pokoja 20-ica u središnjoj Hrvatskoj. No, blagdan Svih Svetih opet će često obilježiti dugotrajna magla i niski slojeviti oblačni sloj čiji će tajming razilaženja krojiti i dnevne temperature pa se vrlo lako može dogoditi da u gorju bude toplije nego u većini nižih predjela.

VIKEND NA MORU

Stabilni jesenski dani i na moru. No, dok se u subotu očekuje puno sunca, vedrine i topline, to nije slučaj za cijelu obalu u nedjelju. Naime vjetar će gotovo potpuno izostati pa magle, osim u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može biti i na samoj obali sjevernog i dijela srednjeg Jadrana. To će se gotovo sigurno dogoditi uz zapadnu obalu Istre, do kuda će se najprije proširiti niski oblaci iz doline rijeke Po. Najviše temperature gdje izostane magla, osobito u subotu, uglavnom iznad 20 °C, a slične temperature kao i okolni zrak je još uvijek i more južnije od Zadra, no i na sjeveru će biti odvažnijih kupača.

Početak novog tjedna također stabilan, bez kiše, što će veseliti školarce, no magla će biti još izglednija i dugotrajnija, kako u nizinama tako i na sjevernom Jadranu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!