Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

vremenska prognoza doriana ribarića

Slijedi nam kraći, ali jednodnevni predah od oborina: Uz hladniji zrak, stižu prave zimske prilike

Već u petak će se do naših krajeva proširiti novo ciklonalno polje

Nakon dugotrajnog vremena po cikloni, slijedi nam jedan kraći, jednodnevni predah od oborina i frontalnih poremećaja, ali uz pritjecanje hladnijeg zraka. Već u petak će se do naših krajeva proširiti novo ciklonalno polje sa južnog Sredozemlja s kojim stižu i prave zimske prilike, i to ne samo temperaturno.

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne još može biti nešto zaostale kiše na Kvarneru i na širem dubrovačkom području, pa i slabog snijega u gorju. No, bit će to tek zanemarive količine u usporedbi sa današnjim danom. U unutrašnjosti mjestimice magla, a nakon njenog izdizanja ponegdje čak i pretežno sunčano. Vjetar slab, a oslabjet će i jugozapadnjak na moru. Jutro hladnije nego danas, osobito na kopnu uz minuse.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima u početku barem djelomice sunčano, no do večeri će postupno biti sve oblačnije, ali još uvijek suho. Vjetar slab, a temperatura za nijansu niža od jučerašnje. 

Slično i na istoku zemlje. Dulja sunčana razdoblja, a kasnije poslijepodne postupan porast naoblake. Razmjerno mirno te uglavnom hladno uz oko 7 °C.

U Dalmaciji sunčana razdoblja sredinom dana, a onda kreće i jače naoblačenje s juga. Ipak, ostaje uglavnom suho, tek uz slabu kišu potkraj dana na širem dubrovačkom području. Vjetar slab, uz obalu tek prolazno istočnjak i bura, a na otvorenome jugoistočnjak. Najviša temperatura između 10 i 12 °C, niže u zaleđu.

Na sjevernom Jadranu i oko njega uglavnom suho i mirnije, možda još nakratko uz više oblaka bude slabe zaostale kiše ili rosulje, uglavnom u podvelebitskom primorju. U gorju sporadično susnježica i snijeg, ali vrlo rijetko i slabo. Temperatura uz more između 7 i 10 °C, a u Gorskom kotaru i Lici od 1 do 5 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana pravo zimsko vrijeme. U petak najprije sve češće uz kišu, koja će ubrzo prelaziti u susnježicu i snijeg. Stvorit će se čak i ponegdje u nizinama do subotnjeg jutra kakav dekorativni snježni pokrivač. No, prava snježna epizoda, čini se, očekuje nas u nedjelju i u prvome dijelu ponedjeljka, i to posvuda. No, o tome detaljnije i preciznije u idućim prognozama.

IDUĆIH DANA NA MORU

Pogoršanje u petak najprije kreće na Jadranu uz sve češću kišu, a zapuhat će i škura bura pa pahulje mogu navečer zalepršati i uz sjeverni dio obale. U subotu nešto više sunca, ali i sve vjetrovitije, a zatim i sve hladnije uz povremenu kišu, s nedjelje na ponedjeljak mjestimice susnježicu pa i prolazno snijeg na sjevernom i srednjem dijelu obale i ponekom otoku. Mirnije i sunčanije prema sredini idućeg tjedna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!