Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Bliži nam se Sredozemna ciklona: Evo kako će ona danas djelovati na vrijeme!

Idućih dana na kopnu prava zima, na moru promjenjivo i vrlo vjetrovito do utorka

Sve nam je bliža nova Sredozemna ciklona, no njeni će frontalni poremećaji danas biti južnije od naših krajeva pa će i oborine nakratko izostati. 

SUBOTA 

Ujutro i prijepodne samo u gorju još može pasti malo snijega. Drugdje, uglavnom suho, u unutrašnjosti mjestimice s maglom i niskim oblacima. No, na moru po buri i barem djelomice sunčano. Jutro na kopnu prilično hladno, između -1 i -5, a uz samu obalu od 3 do 7 °C. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno, ali bez oborina, a bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a ostaje i hladno uz najviše 2 ili 3 °C. 

Malo više sunca bit će u Slavoniji, Baranji i Srijemu, osobito gdje se izdigne niska naoblaka, ali ostaje podjednako hladno.

U Dalmaciji poslijepodne kreće novo jače naoblačenje s kojim će na jugu do večeri već pasti i malo kiše, a zatim će je u noći biti mjestimice i duž ostatka obale. Puhat će umjerena, a do kraja dana i jaka bura. Najviša temperatura između 10 i 12 °C, niža u zaobalju. 

Na sjevernom Jadranu sve kraća i rjeđa sunčana razdoblja, do večeri već i pretežno oblačno. Oblaka znatno više u gorju, ali samo povremeno uz sasvim malo snijega. Puhat će jaka, pod Velebitom olujna bura na kojoj će se činiti i osjetno hladnije. U Gorskome kotaru i Lici temperatura često i neće biti viša od nule. 

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana na kopnu prava zima, osobito ujutro. Oblačno uz povremeno slab snijeg, a stvarat će se tanji snježni pokrivač i u nizinama, prije svega u nedjelju navečer te na prijelazu s ponedjeljka na utorak.  Sunčanije i bez oborina sredinom tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru promjenjivo i vrlo vjetrovito do utorka, a kiša će biti uglavnom samo sporadična, nešto češća u Dalmaciji. No, u dalmatinskom zaleđu kao i u podvelebitskom primorju malo snijega može donijeti olujna na udare orkanska bura. Od utorka mirnije, stabilnije, sunčanije.

Dok još sasvim točna rasprostranjenost i količina snijega u nizinama unutrašnjosti u nedjelju i ponedjeljak ovisi o samoj putanji ciklone koja stiže, ono što je neprijeporno, jest zahladnjenje. Iako na Jadranu ne temperaturno toliko izraženo, na buri će se činiti i znatno hladnije nego na kopnu, osobito pod Velebitom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!