Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA Doriana Ribarića

Imamo pravi zimski početak tjedna, provjerite hoće li se ovakvo vrijeme nastaviti

Bit će ovo pravi zimski tjedan, ali uz manju količinu oborina.

Pravi zimski početak tjedna, ali odmicanjem ciklone dalje na jugoistok kontinenta prilike su se već počele malo smirivati, a promet normalizirati. No, neće to biti dugotrajno, jer sa sjevera se približava nova porcija hladnog zraka.

UTORAK

Utorak ujutro vrlo hladno na zapadu unutrašnjosti i u područjima nakon noćne vedrine. Hladnoća malo umjerenija uz zaostale obale na istoku zemlje i dijelu gorja gdje još nakratko može biti lepršanja pahulja. Sunčanije, ali također hladno i na moru. Srećom, bura i tramontana postupno popuštaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima postupan porast naoblake sa zapada, no oborine će izostati. Jednako kao i neki značajniji vjetar, ali će ostati prilično hladno uz najvišu temperaturu tek oko 1 ili 2 °C.

Na istoku zemlje sredinom dana djelomice sunčano, a oblačnije će opet biti tek navečer. Uglavnom suho, ali hladno uz jedva pozitivne vrijednosti temperature.

U Dalmaciji pretežno sunčano i mirnije nego jučer. Bura će okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, samo na otvorenome moru jak. No, bit će to zubato sunce uz oko 10 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne više oblaka i samo kraća sunčana razdoblja. Ne očekuju se oborine, a i ovdje će oslabjeti bura i tramontana te okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura uz obalu između 5 i 8 °C, dok će se u gorju nerijetko ostajati u minusu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna na kopnu promjenjiva naoblaka i zubato sunce. Najmanje sunca u četvrtak kada će se na postojeći tanji pokrivač u nizinama izgledno dodati još koji cm, nešto više u gorju. Bit će i dalje vrlo hladno, no još izraženija, potencijalno i opasnija hladnoća stiže od petka te osobito u danima vikenda kada se lokalno i u nizinama živa u termometrima može spustiti ispod -10 °C.
 

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru vrijeme po buri i tramontani, ali barem djelomice sunčano. Tek je u četvrtak prijepodne uz prolazno više oblaka moguće sporadično malo kiše, lokalno susnježice. Temperature i ovdje sve niže, pa je od petka na obali pa i na samim otocima moguć mraz.

Bit će ovo pravi zimski tjedan, ali uz manju količinu oborina. U višem gorju snijega već ima i više nego dovoljno, više nego cijele prošle zime. Na Banovini je pak vjerujemo i tanji pokrivač previše, a treba se dodatno na tom području pripremiti i na vrlo niske temperature, osobito noćne.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!