Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA Doriana Ribarića

Jučer smo imali i prvi ledeni dan ove zime. Hladnoća će tako u drugom dijelu tjedna, osobito noćna i jutarnja biti sve opasnija

Donekle mirnije prilike još kratko će potrajati prije nego li se u noći na četvrtak vlažniji i još hladniji zrak sa sjevera ne krene spuštati do naših krajeva.

Jučer smo imali i prvi ledeni dan ove zime. To su dani kada se najniža temperatura spusti ispod -10°C. Upravo se to dogodilo u Bednji i Čabru, a takvih će mjesta ovog tjedna izgledno biti i više. Donekle mirnije prilike još kratko će potrajati prije nego li se u noći na četvrtak vlažniji i još hladniji zrak sa sjevera ne krene spuštati do naših krajeva. Hladnoća će tako u drugom dijelu tjedna, osobito noćna i jutarnja biti sve opasnija.

SRIJEDA

Ujutro opet vrlo hladno, osobito u zapadnim predjelima unutrašnjosti gdje bude noćne vedrine, ali minusi su opet izgledni i na sjevernom Jadranu. Oblaka sve manje, ali u početku još može ponegdje u gorju, u Posavini ili Podravini zalepršati pokoja pahulja. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni u Slavoniji, a na moru će ponegdje biti i pojačan, prema otvorenome i jak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima razvedravanje, ubrzo već i pretežno sunčano, a uz slab vjetar bit će i malo manje hladno nego jučer. Temperatura oko 2°C, rijetko i 3°C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu tek malo više oblaka, ali i dalje je to većinom sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a temperatura malo viša od jučerašnje, oko 2°C iznad nule. 

U Dalmaciji poslijepodne sunčanije uz jačanje bure i tramontane, no ne i na krajnjem jugu gdje u zaobalju uz povremeno više oblaka postoji mala vjerojatnost za pokoju pahulju ili slabu susnježicu, možda i duž same obale. Temperature bez veće promjene, ali će se činiti hladnije, osobito na vjetru. 

Na sjevernom Jadranu dosta sunca i vedrine, razvedravat će se čak i u Gorskome kotaru, do večeri i Lici. No pojačat će bura i tramontana. Temperature između 6 i 10°C na moru, dok u gorskim predjelima ostaju oko nule.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu idućih dana sve izraženija hladnoća, osobito u noći i ujutro, a dojam hladnoće dodatno će pojačavati sjeverni vjetar. No, bit će to barem djelomice sunčano vrijeme, pravo zubato sunce. Malo novog snijega, koji centimetar, se uz prolazno više oblaka očekuje u četvrtak prijepodne te opet potkraj tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na moru sve hladnije uz sve izgledniji jutarnji mraz i prema jugu, osobito u dane vikenda. Najoblačnije i najvjetrovitije u četvrtak, snježnih pahulja nošenih olujnom burom i tramontanom može biti u podvelebitskom primorju, ali i uz samu dalmatinsku obalu. Nakon toga sunčanije, a nove slabe oborine moguće početkom idućeg tjedna.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!