Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Pripremite toplu odjeću

Vremenska prognoza Damjane Ćurkov: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka ovaj vikend!

Vremenska prognoza Damjane Ćurkov: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka ovaj vikend!
Patrik Macek/PIXSELL

Hladnoćom ćemo završiti ovaj tjedan

Siječanj nastavljamo hladnoćom tako će do kraja tjedna tijekom noći biti u gotovo cijeloj zemlji. Dojam hladnoće dodatno će pojačavati sjeverni vjetar, na Jadranu jaka, na udare i olujna bura koja će danas krajem dana zapuhati, a u nedjelju oslabjeti.

Petak će od jutra biti djelomice sunčan uz promjenjivu, poslijepodne u kopnenim predjelima prolazno i povećanu naoblaku. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu prijepodne većinom umjerena, ponegdje i jaka bura, poslijepodne će bura biti sve jača pa će krajem dana biti jaka, na udare i olujna. Jutro će biti vrlo hladno uz temperaturu od -10 u gorju do -4 u ostatku unutrašnjosti te između -2 i 3 uz obalu. Tijekom dana u kopnenim predjelima tek koji stupanj iznad nule, a na Jadranu od 4 do 9 stupnjeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hladnoćom ćemo završiti ovaj tjedan. Temperatura će se tijekom noći i jutra u kopnenim predjelima spuštati do gotovo -10, u gorju i do -15. Dnevna temperatura će biti oko nule, često će i ostati u minusu. Na Jadranu za vikend hladno, uz negativne noćne temperature, a dojam hladnoće će dodatno pojačavati jaka, na udare i olujna bura koja će oslabjeti u nedjelju. Subota će na moru biti pretežno sunčana, u nedjelju porast naoblake uz malo kiše na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti za vikend  prolazno povećana naoblaka, uglavnom na istoku i u gorju uz malo snijega.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!