Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza željke pogačić

Stiže novi nalet zime u cijeloj Hrvatskoj: Evo gdje je moguće i do 20 centimetara snijega

Bit će osjetno hladnije, uz slabu do umjerenu buru

Ciklona koja je donijela zimski ugođaj, odlazi na istok, a sa zapada stiže nova s drugim naletom zime. Zato, ako danas krećete na put, pripravni budite na zimske uvjete u gorju, nizinskoj unutrašnjosti, ali i u unutrašnjosti Dalmacije gdje će se stvoriti tanji snježni pokrivač.

U NASTAVKU DANA

Nakon kratkog predaha od oborina, oko podneva kreće nova kišna epizoda u većem dijelu Primorja i Dalmacije. U zaobalju, Lici i Gorkom kotaru počet će novi snijeg. Bit će osjetno hladnije, uz slabu do umjerenu buru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne se susnježica i snijeg očekuju uglavnom samo u južnijim predjelima središnje Hrvatske. Na sjeverozapadu će sasvim izostati. Temperatura će biti osjetno niža, uz sjeverac maksimalno od 2 °C do 4 °C.

Vezana vijest

karta svijeta

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne sve oblačnije. Prema večeri se duž Posavine i u slavonskom gorju, navečer moguće i sjevernije, očekuje snijeg i novih par centimetara. Najviša temperatura će na istoku biti oko 4°C. Uz sjeverac, bit će prilično hladno.

U Dalmaciji će popodne biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, na jugu uz grmljavinu. U sjevernijoj unutrašnjosti očekuje se snijeg uz stvaranje tanjeg pokrivača. No, nije isključeno lepršanje pahulja i uz obalu. Unatoč jakom jugu, potom oštru u okretanju na zapadne i sjeverozapadne smjerove, bit će hladno, od 8 °C do 10°C. U zaobalju hladnih oko 3°C.

Na sjevernom Jadranu i gorju će popodne biti pretežno oblačno uz povremene oborine.

Vezana vijest

Željka Pogačić

U gorju će se do kraja dana skupiti novih 10 do 20 centimetara. Uz obalu će padati kiša, a u središnjoj Istri i riječkom zaleđu moguća je i susnježica. Bit će hladno, oko 0 °C u gorju, od 5 °C do 8 °C na obali. Dojam hladnoće pojačavat će vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru koja će navečer pod Velebitom imati olujne udare.

IDUĆI TJEDAN

Na kopnu u nastavku tjedna uglavnom bez oborina i hladno, osobito ujutro. U gorju su sredinom tjedna izgledni i dvoznamenkasti minusi. Krajem tjedna i mjeseca stiže pogoršanje vremena, prekid hladnoće uz južinu.

Prije nove kiše, juga i zatopljenja koje se na moru očekuju krajem tjedna, do četvrtka će biti pretežno sunčano, ali hladno uz jaku buru i sjeverozapadnjak. U utorak ujutro je izgledan mraz.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!