Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza doriana ribarića

Hladniji zrak sa sjevera donio nam je značajan pad temperature. Hladnoća će tako biti još izraženija

Odmicanjem ciklone dolazi nam osjetno hladniji zrak sa sjevera

Stigao nam je značajan pad temperature, ponegdje i za 15ak stupnjeva, a bit će i još hladnije. Naime, odmicanjem ciklone dalje na istok kontinenta, ona na svojoj stražnjoj strani dovlačiti osjetno hladniji zrak sa sjevera, ali i prilično suh. Uz nagli porast tlaka taj će se zrak u stabilnoj atmosferi nad našim krajevima zadržati idućih barem tjedan dana.

ČETVRTAK

Još u noći nagli pad temperature, a tako će kiša na kopnu naglo prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u gorskim i krajnje sjevernim područjima. No i taj snijeg ubrzo će prestajati, kao i u noći još česta kiša duž Jadrana, osobito u Dalmaciji. Puhat će umjeren do jak sjeverac, u Slavoniji sjeverozapadnjak, a duž obale će se početi širiti jaka bura, pod Velebitom već olujna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomično razvedravanje sa sjevera. Suho i vjetrovito te osjetno hladnije. Najviša temperatura oko nule, a ubrzo u daljnjem padu, osobito navečer.

Postupno će se razvedravati i na istoku zemlje. Bez oborina, a bit će hladno i vrlo vjetrovito uz umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Prema večeri još hladnije.

U Dalmaciji sve manje oblaka, više sunca, ali će bura jačati na jaku, na sjevernom dijelu ponegdje i olujnu. Najviša temperatura tek za nijansu viša od onih jutarnjih vrijednosti, u zaobalju i hladnije.

Na sjevernom Jadranu nešto zaostale promjenjive naoblake bit će prema otvorenom moru te u okolnom gorju, no bit će posvuda suho. Ipak, ovdje i najvjetrovitije s olujnom burom koja pod Velebitom može imati orkanske udare, češće navečer. Bit će hladno, na obali nakratko 6 do 9 °C, a u Gorskom kotaru i Lici se ostaje u minusu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana znatno sunčanije i stabilnije, ali hladnoća još izraženija. Na kopnu su mogući i dvoznamenkasti minusi nakon vedrih noći, a još će se hladnije činiti na povremeno jakom sjevercu i sjeveroistočnjaku.

IDUĆIH DANA NA MORU

Dok je ovakav hladnoća u veljači još više manje očekivana na kopnu, na moru je to neuobičajena pojava. No, osim minusa i poledice koji se očekuju čak i na otocima, bit će vrlo vjetrovito uz jaku i olujnu, za vikend i orkansku buru. Nešto više oblaka tek prolazno u subotu i to uglavnom samo na krajnjem jugu i bez oborina.

Iznimno hladno bit će idućih barem tjedan dana, a već danas računajte na poteškoće u cestovnom i pomorskom prometu zbog vjetra, dok bi u petak i subotu dijelovi obale i otoci mogli biti potpuno odsječeni od ostatka zemlje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!