Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prvi proljetni mjesec

Prognoza Doriana Ribarića: Počeo je 'ožujak-luđak'. Bit će i sunca i kiše, pa i susnježice... Evo što nas čeka

Još se uvijek nalazimo u polju povišenog tlaka u anticikloni, a u tom polju vedrine ostajemo do četvrtka.

Započeo nam je, klimatološki gledao, prvi proljetni mjesec, u narodu poznat po izreci "ožujak-luđak". Dolazi to zbog njegova inače prijelaznog karaktera i promjenjivog vremena. Takav bi trebao biti i ovaj, možda tek malo topliji od prosjeka, osobito u prvom i zadnjem tjednu, ali i uobičajeno kišovit u svojoj sredini.

Još se uvijek nalazimo u polju povišenog tlaka u anticikloni, a u tom polju vedrine ostajemo do četvrtka. 

UTORAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro tek rijetko po kotlinama i uz obale rijeka ili jezera može biti kratkotrajne magle, najčešće u Podravini i Posavini. Vjetar slab, a i bura će duž obale slabjeti te još samo rijetko imati jake udare, uglavnom samo pod Velebitom. U unutrašnjosti temperatura u minusu, a bit će ih i u zaobalju. No, mraza može biti pri tlu ponegdje uz samo more, osobito sjevernog dijela Jadrana. 

Vezana vijest

otapanje ledenjaka

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima obilje sunca i vedrine. Izostat će i bilo kakav značajniji vjetar, a bit će uobičajeno svježe za ovo doba godine uz oko 12-13 °C. 

Isto i na istoku zemlje. Bez oblaka i vjetra. Dakle, sunčano, a s temperaturom malo višom od jučerašnje, bit će i tu do 13 °C. 

U Dalmaciji također obilje sunca. Pritom će uglavnom biti i malo ugodnije nego danas, kako će bura oslabjeti te okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, izraženiji na otocima i prema otvorenom moru. Temperatura između 15 i 17-18 °C.

Na sunčanom sjevernom Jadranu bura će potpuno oslabjeti, čak će biti i mirno. Pritom će uz sunce i vedrinu, izostankom vjetra, lokalno biti i osjetno ugodnije nego jučer. U gorju malo iznad 10 stupnjeva, a uz more i iznad 15 °C. 

terase

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana na kopnu pretežno sunčano, ujutro hladno, a danju sve ugodnije... do petka. Tada uz nešto više oblaka u noći na subotu može pasti i malo kiše, a uz okretanje vjetra na sjeverni će kraj tjedna obilježiti osjetno niže temperature i hladnoća. U gorju može nakratko biti susnježice i snijega. 

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru vedrina do četvrtka, a u petak već promjenjivije po sve izraženoj južini. Može pasti povremeno malo kiše kako uz obalu tako i u zaleđu. No, oblake će ubrzo opet rastjerati jaka bura i to već tijekom subote, ali će zamjetnije osvježiti. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!