Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Željke Pogačić

Vremenska prognoza: Zima još nije gotova. Uz stabilno, ali hladno vrijeme, evo kakve nas temperature čekaju

Naši krajevi će biti pod dominantnim utjecajem anticiklone, stabilnog i hladnog vremena

Zima još nije gotova. Dokazala je to jučerašnja brzopotezna hladna fronta koja je poškropila žedno tlo, zabijelila gorje i dio središnje Hrvatske, ali donijela prvu pravu marčanu buru.

Bura je rastjerala oblake i sasvim je oslabjela. Naši krajevi će danas biti pod dominantnim utjecajem anticiklone, stabilnog i hladnog vremena. Pojava mraza  u ožujku nije neuobičajena, ali bi biljke koje su već u uranjenoj proljetnoj fenološkoj fazi bilo dobro zaštiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon vedrog i hladnog jutra, poslijepodne će biti u istom tonu. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano uz slab vjetar i temperaturu malo višu do današnje, od 8 do 10 °C. Slično će biti popodne i na istoku zemlje, sunčano, vedro i hladno uz maksimalce uglavnom do 10 °C. Vjetra gotovo da i neće biti. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti nedjeljno popodne sunčano  s nešto više oblaka nad južnodalmatinskim otocima. Okrenut će na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Bit će i svježe uz temperature od 12 do 14 °C. Uz zapadne obale Istre i na Kvarneru će nebo postupno prekrivati visoki oblaci, navečer i ostatak područja, ali ostaje sunčano i suho. No, danju će biti svježe, bez bure i ugodnije - uz obalu 10tak °C, u gorju od 5 do 9 °C.

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

Idući tjedan na kopnu uglavnom sunčano. Jutra će biti hladna uz mraz, dok će danju biti oko 10 °C. U utorak će u unutrašnjosti Dalmacije i na jugu Like biti kiše, a u petak je izgledna i u cijeloj zemlji. Uz južinu će i zatopliti.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Stabilno vrijeme na moru neće potrajati. Krajem ponedjeljka stiže kiša. U Dalmaciji će padati i u utorak dok će pod Velebitom jačati druga marčana bura. U srijedu razvedravanje, a nakon vjetrovitog i sunčanog četvrtka, petak donosi jugo i kišu.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!